Kultūra
2016. gada 5. februāris, 12:15

Ungurmuižā būs iespēja dzirdēt Guntara Freiberga marimbas koncertu

Jauns.lv

5.martā plkst.18 Ungurmuižā būs iespēja dzirdēt Guntara Freiberga marimbas koncertu "Pavasara balādes", informēja biedrības "Mākslas pieskāriens" valdes priekšsēdētāja Evija Kūlmane.

Freibergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību un ar savu talantu un virtuozitāti sajūsminājis klausītājus daudzviet pasaulē. Viņš ir daudzkārtējs starptautisku konkursu laureāts Latvijā un Eiropā.

Freibergs ir 1.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Fermo Itālijā, 2.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Zalcburgā Austrijā. Viņš ir ieguvis maģistra grādu Austrijā un Briseles Karaliskajā konservatorijā, savukārt akadēmiskās mūzikas grādu Francijā.

Freibergs ir koncertējis Latvijā, Dānijā, Krievijā, Vācijā, Francijā, Austrijā, Itālijā, Bulgārijā, Šveicē, Igaunijā un Lietuvā.

Koncerta programma izskanēs kā veltījums mīlestībai, sievietēm un pavasarim. Koncerta programmā izvēlētie skaņdarbi ir mākslinieciski tēlaini un daudzkrāsaini, atspoguļojot mīlestības dažādās izpausmes.

Koncerta programmā būs iespēja dzirdēt arī vairākas Freiberga orģinālkompozīcijas marimbai. Marimbu viņš raksturo kā salīdzinoši jaunu instrumentu, kura mūžs tikai nesen sasniedzis pusgadsimta slieksni, lai gan instrumenta dzimtas saknes meklējamas tālā pagātnē Āfrikā un Dienvidamerikā. Marimbas skanējumā joprojām dzirdamas arhaiskās nokrāsas, kas, sapludinātas ar mūsdienīgām harmonijām, spēj iegūt īpaši unikālu skanējumu.

Biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

LETA