Valsts kancelejas direktors par VID: "Neviena iestāde nav pasargāta no negodīgiem darbiniekiem"
Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš pauž gandarījumu, ka atklātībā nonākusi informācija par VID negodprātīgajiem darbiniekiem. Tas liecinot par sabiedrības un mediju spēju kvalitatīvi uzraudzīt valsts iestādes.
Viedokļi
2016. gada 5. februāris, 19:30

Valsts kancelejas direktors par VID: "Neviena iestāde nav pasargāta no negodīgiem darbiniekiem"

Jauns.lv

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, komentējot mediju publicēto informāciju par dažu ieņēmumu dienesta darbinieku iespējamajiem pārkāpumiem, apgalvo, ka VID iekšienē, acīmredzami ir problēmas, taču tas viņā nevieš šaubas par iestādes vadību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krieviņš uzticas VID vadībai

Krieviņš neapšauba VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones darbu, sakot, ka ir atkārtoti pārliecinājies par viņas profesionalitāti: „Par Pētersones kundzi varu teikt tikai tos labākos vārdus. Esmu ticies ar viņu vairākkārt un man ir bijusi iespēja vērot viņu darbībā. Gan attiecībā pret viņu, gan arī viņas padotajiem ar kuriem ir nācies sadarboties, man ir radies tikai labākais iespaids.”

„Ir acīmredzamas problēmas”

„Patreizējā situācija ap VID, protams, ir visai neglīta. Ir acīmredzamas problēmas,” paudis Krieviņš. Kā zināms, VID aizvadīto gadu ieguldījis lielas pūles, lai mazinātu korupcijas riskus iestādē. Valsts kancelejas galva gan aicina apzināties, ka neviens nav pilnīgi pasargāts no padoto pārkāpumiem: „Ir jāsaprot, ka neviena iestāde nav pilnībā pasargāta no negodīgiem darbiniekiem. Manuprāt, ir labi, ka šī informācija ir nākusi atklātībā. Tas liecina gan par pilsoņu, gan arī mediju reālām spējām uzraudzīt valsts iestādes.”

Valsts kancelejas galva arī neizslēdz iespējamību, ka pēkšņa šāda informācijas daudzuma publiska parādīšanās varētu būt saistīta ar kāda noziedzīga grupējuma pretdarbību vai atriebību, taču pašlaik nav pietiekami daudz informācijas, lai izdarītu secinājumus.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas