Rīgas 88.vidusskolas direktori norāj par bulciņu slēpšanu no žurnālistiem
Direktore neesot ļāvusi žurnālistiem filmēt skolas kafejnīcu, kā arī pati, stāvot netālu no letes ar bulciņām, noliegusi to atrašanos kafejnīcas plauktos.
Sabiedrība
2016. gada 5. februāris, 21:08

Rīgas 88.vidusskolas direktori norāj par bulciņu slēpšanu no žurnālistiem

Jauns.lv

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izteicis aizrādījumu Rīgas 88.vidusskolas direktorei Ņinai Labadai par ētikas normu pārkāpšanu saistībā ar TV3 sižetā fiksētajām darbībām, slēpjot bulciņas skolas kafejnīcā.

Kā šovakar vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu", Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izteicis aizrādījumu Labadai par ētikas normu pārkāpumu, neievērojot Rīgas pilsētas pašvaldības Ētikas kodeksā noteikto pašvaldības darbinieku uzvedības pamatprincipu, ka saskarsmē ar apmeklētājiem un citām personām darbinieks izturas ar cieņu, ir pieklājīgs un iecietīgs.

Kā ziņots, Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) lūdza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam izvērtēt TV3 fiksētās Labadas rīcības atbilstību ētikas normām.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča, sižetā, kurā redzama bulciņu pārdošana izglītības iestādes kafejnīcā, skolas direktores fiksētā rīcība jāizvērtē atbilstoši direktora ētikai.

Sižetā direktore nav ļāvusi žurnālistiem filmēt skolas kafejnīcu, kā arī pati, stāvot netālu no letes ar bulciņām, noliegusi to atrašanos kafejnīcas plauktos.

IKVD lūdza departamentu informēt dienestu par pieņemto lēmumu saistībā ar direktores rīcības izvērtējumu.

LETA/ Foto: Shutterstock