Sabiedrība
2016. gada 6. februāris, 16:02

Valsts kontrole šogad plāno veikt 85 revīzijas

Jauns.lv

Valsts kontroles revidenti šogad plāno veikt kopumā 85 revīzijas, liecina informācija iestādes mājaslapā.

Šogad revidenti turpinās darbu pie ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu 2015.gada pārskata pareizības pārbaudes, kā arī sāks darbu pie šā gada pārskatu pareizības pārbaudes.

Šogad plānots īstenot revīziju par valstī īstenotās ugunsdrošības efektivitāti, par pirmstiesas izmeklēšanas efektivitāti Valsts policijā, kā arī par valsts budžeta līdzekļu izlietojuma likumību Drošības policijā.

Medicīnas jomā revīzijas plānotas par valsts spēju nodrošināt efektīvu ambulatoro veselības aprūpi un par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadības lietderīgu rīcību ar valsts resursiem. Plānots arī noskaidrot, vai detalizēta, diagnozēm piesaistīta veselības aprūpes pakalpojumu uzskaites un apmaksas sistēma nodrošina ekonomisku un efektīvu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, apmaksājot stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus.

Valsts kontrole šogad pievērsīsies arī Rīgas brīvostas pārvaldei, noskaidrojot tās rīcību, novēršot Konkurences padomes konstatētos pārkāpumus.

Lauksaimniecības jomā revidenti lietderības revīzijā meklēs atbildes uz jautājumu, vai bioloģiskajā lauksaimniecībā saražotie produkti nonāk līdz patērētājiem, un vērtēs valsts piešķirto atbalstu AS "Latvijas piens".

Valsts pārvaldē bez gada pārskatu pareizības izvērtēšanas plānots izvērtēt ministriju centrālo aparātu budžeta programmas plānošanas un pārvaldīšanas efektivitāti un atbilstību definētajām politikām. Revidenti plāno arī noskaidrot, vai valsts pārvalde efektīvi rīkojas ar uzkrāto informāciju.

LETA