Deputāts Mamikins vēlas pietiesāt no LNT 284 492 eiro
Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins atklāja, ka šī summa ir nesamaksātās neto algas apmērs.
112
2016. gada 7. februāris, 08:41

Deputāts Mamikins vēlas pietiesāt no LNT 284 492 eiro

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 18.februārī tiks skatīta Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina prasība pret "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) par nesamaksāto darba algu 284 492 eiro apmērā.

Mamikins aģentūrai LETA pastāstīja, ka šis ir nesamaksātās neto algas apmērs, ko viņš lūdz tiesai piedzīt uz 1.februāri. Bruto neizmaksātā alga ir 394 037 eiro.

Eiroparlamentārietis skaidroja, ka 2013.gada pavasarī bez viņa ziņas tika slēgts Mamikina vadītais raidījums "Bez cenzūras", līdz ar to principā šajā tiesas procesā viņš vēlas uzzināt, kāpēc tas noticis.

Mamikins stāstīja, ka no 2013.gada 1.janvāra līdz 1.aprīlim, kad slēdza raidījumu, viņam vispār nebija līguma, lai gan viņš esot lūdzis tādu noformēt.

EP deputāts norādīja, ka lietā līdz šim notikušas vairāk nekā desmit tiesas sēdes. Tiesvedība arī apturēta un pēc tam atjaunota, tomēr pēc būtības tiesa lietu sāka skatīt tikai pagājušā gada septembrī. Mamikins pauda cerību, ka februārī tiesai izdosies lietu izskatīt.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas