Tērvetes dabas parkā aizturēts pieredzējis malumednieks
Malumednieks pieķerts par dzīvnieku ķeramo cilpu izvietošanu pie nelikumīgi izveidotām barotavām.
112
2016. gada 7. februāris, 12:28

Tērvetes dabas parkā aizturēts pieredzējis malumednieks

Jauns.lv

Vakar Tērvetes dabas parkā aizturēts kāds malumednieks, kas par tādām pašām darbībām jau iepriekš nonācis likumsargu redzeslokā, informēja Valsts policijā.

Vīrietis dabas parkā aizturēts vakar, īsi pēc plkst.9. Līdzīgi kā iepriekš, arī šoreiz viņš pieķerts par

dzīvnieku ķeramo cilpu izvietošanu pie nelikumīgi izveidotām barotavām.

Vīrieša rosīšanos Tērvetes dabas parka darbinieki bija manījuši jau pirms vairākām dienām. Šī informācija nodota likumsargiem, kuri apsekojot teritoriju, pamanīja vairākas malumedniecības pazīmes - nelikumīgi ierīkotas barotavas pie kurām bija izvietotas dzīvnieku ķeramās cilpas.

Lai noķertu pašu malumednieku, likumsargi kopā ar parka darbiniekiem novērojuši konkrēto vietu un vakar no rīta tas vainagojies panākumiem - vīrietis nācis pārbaudīt medību cilpas un papildināt barotavas. Policija 1968.gadā dzimušo vīrieti aizturējusi.

Dobeles iecirkņa policisti sākuši kriminālprocesu par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Tāpat vīrietim būs jāatbild par nelikumīgām medībām, ja tās veiktas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. Sods par šādu pārkāpumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA