"Izdevniecība Rīgas viļņi" sadarbības partneriem dāvā izcilu koncertu! FOTO
“Izdevniecības Rīgas viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Simsone uzruna pirms Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra īpašā koncerta.
Kultūra
2016. gada 9. februāris, 14:28

"Izdevniecība Rīgas viļņi" sadarbības partneriem dāvā izcilu koncertu! FOTO

Jauns.lv

Pateicībā par veiksmīgo sadarbību, “Izdevniecība Rīgas viļņi” aizvadītās nedēļas nogalē ielūdza sadarbības partnerus uz īpašu LNSO koncertprogrammu. “Tas bija īsts saldais ēdiens ausīm un baudījums acīm!” pēc aizraujošā koncerta sajūsmu pauda uzaicinātie viesi.

Šajā koncertprogrammā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris jaunā diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā vispirms atskaņoja amerikāņu komponista Filipa Glāsa Otro koncertu čellam un orķestrim, kur čella solo izpildīja jaunais talants, vairāku starptautisko konkursu laureāts Kristaps Bergs. Filips Glāss ir viens no komerciāli veiksmīgākajiem pasaules klasiskās mūzikas komponistiem mūsdienās, komponējis vairākas operas, kā arī mūziku teātra izrādēm un kinofilmām.

Koncerta pārtraukumā “Izdevniecības Rīgas viļņi” sadarbības partneri - klienti, sadarbības partneri, mūziķi, reklāmas aģentūras, izplatītāji, žurnālu varoņi, radoši cilvēki un citas spilgtas personības -  pavadīja laiku saviesīgās sarunās, baudot restorāna "Kaļķu vārti" pavāru gatavotas izsmalcinātas uzkodas un dzirkstošo dzērienu Prosecco. Savukārt koncertprogrammas otrajā daļā tika demonstrēta viena no pasaules mēmā kino klasiskām - slapstick komēdijžanra zvaigznes Harolda Loida slavenākā filma “Safety Last”. Tā vēsturē iegājusi ar leģendāro skatu, kur Loida varonis rāpjas pa daudzstāvu mājas sienu un karājas pie ārsienas pulksteņa. Jautrās filmas izrādīšana šajā vakarā īpaši unikāla bija ar to, ka to pavadīja LSNO izpildītā oriģinālmūzika, ko sacerējis jaunais latviešu komponists Platons Buravickis. Viņa mūzikas pirmatskaņojums kinolenti “Safety Last” vērošanu padarīja vēl jo izcilāku, ļaujot koncerta apmeklētājiem vakaru baudīt humorpilnā noskaņā.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders