Britu seriāla "Karš un miers" pēdējo sēriju noskatījušies 5,7 miljoni cilvēku
Filmas producenti Faita Penheila (no kreisās) un Hārvijs Vainšteins kopā ar Natašas Rostovas lomas atveidotāju Lilī Džeimsu. Dažas no seriāla epizodēm uzņemtas arī Latvijā, Rundāles pilī.
Kultūra
2016. gada 9. februāris, 20:21

Britu seriāla "Karš un miers" pēdējo sēriju noskatījušies 5,7 miljoni cilvēku

Jauns.lv

Britu raidorganizācijas BBC pēc Ļeva Tolstoja romāna "Karš un miers" motīviem veidotā seriāla "War and Peace" ("Karš un miers") pēdējo sēriju noskatījušies 5,7 miljoni cilvēku, vēsta laikraksts "The Guardian".

Scenārists Endrū Deiviss atzina, ka esot padarījis 19.gadsimta romānu seksuālāku. Seriālā ir daudzas ainas ar kailiem aktieriem, kā arī atklāti parādītas attiecības starp diviem radiniekiem.

Deiviss kritizēts par mēģinājumu sešās seriāla sērijās parādīt visus 1400 lappuses biezajā grāmatā aprakstītos notikumus. Tomēr seriāls izpelnījies ļoti pozitīvas kritiķu atsauksmes.

Seriāla "War and Peace" pirmo sēriju noskatījās 6,3 miljoni cilvēku, bet vidējais skatītāju skaits visas sezonas garumā bija 7,2 miljoni cilvēku.

BBC uzņēma seriālu sadarbībā ar producentu kompāniju "The Weinstein Company". Deiviss sacīja, ka sadarbībā ar producentu Hārviju Veinšteinu plānojot veidot franču rakstnieka Viktora Igo 1862.gadā iznākušā romāna "Les Miserables" ("Nožēlojamie") televīzijas ekranizāciju.

Deiviss, kurš kritizējis "Les Miserables" jaunākās kino un teātra adaptācijas, sola seriālā iztikt bez muzikāliem priekšnesumiem.


LETA/ Foto: AFP/LETA

Tēmas