Berlīnes trīs vadošie orķestri sniegs bezmaksas koncertu bēgļiem
Viens no akcijas rīkotajiem ir izraēliešu izcelsmes argentīniešu diriģents Daniels Barenboims.
Kultūra
2016. gada 9. februāris, 21:45

Berlīnes trīs vadošie orķestri sniegs bezmaksas koncertu bēgļiem

Jauns.lv

Trīs no pasaules vadošajiem diriģentiem - Daniels Barenboims, Saimons Retls un Ivans Fišers - apvienojuši savus spēkus, lai kopā ar trim slavenākajiem Berlīnes orķestriem sniegtu bēgļiem bezmaksas koncertu, otrdien paziņojuši mākslinieki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trīs maestro katrs vadīs savu orķestri - Retls Berlīnes Filharmoniju, Barenboims Berlīnes Valsts operas orķestri un Fišers "Konzerthaus Berlin" orķestri.

Koncerts notiks 1.martā Berlīnes filharmonijas zālē, un bēgļiem un brīvprātīgajiem palīdzības darbiniekiem tas būs bez maksas.

Orķestru izdotajā paziņojumā teikts, ka ar šo koncertu trīs orķestri un to galvenie diriģenti vēlas parādīt laipnu uzņemšanu cilvēkiem, kuri pametuši savas valstis kara, bada vai vajāšanu dēļ, kā arī visiem tiem cilvēkiem, kas palīdz bēgļiem.

"Mūzika ir starptautiska valoda, kas var aizsniegt un pieskarties cilvēkiem visur," norādījuši diriģenti.

Vācijā pagājušajā gadā ieradās aptuveni 1,1 miljons patvēruma meklētāju. Lielais vairums vāciešu sākotnēji pret viņiem attiecās pozitīvi, tomēr pakāpeniski sabiedrībā pieaugušas bažas par imigrantu masveida pieplūduma sociālajām un ekonomiskajām sekām, un galēji labējie un ksenofobiski noskaņotie spēki tiecas izmantot šīs bailes savā labā.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA