“Rīgas satiksme” uzņem skolēnus Ēnu dienā
“Rīgas satiksme” jau piekto gadu uzņem ēnotājus un dod iespēju skolēniem tuvāk iepazīties ar uzņēmumu.
Runā Rīga
2016. gada 10. februāris, 15:52

“Rīgas satiksme” uzņem skolēnus Ēnu dienā

Jauns.lv

Šogad ikgadējā karjeras izglītības akcijā Ēnu diena skolnieku interese par sabiedrisko transportu bija liela – kopumā “Rīgas satiksme” uzņēma 14 ēnas. “Rīgas satiksmes” autobusa vadītājus ēnoja 4 skolēni, trolejbusa vadītājus – 4, tramvaja vadītājus – 3, bet iespēju iepazīties ar kontrolieru ikdienu guva 3 ēnas.

Šī iespēja ir īpaši noderīga skolēniem, kuri interesējas par sabiedrisko transportu un apsver nākotnē profesionāli darboties šajā jomā. “Rīgas satiksmē” Ēnu diena sākās administrācijas ēkā ar prezentāciju par uzņēmumu – vēsturi, uzņēmuma mērķiem un plašo darbības sfēru. Tad sekoja ierastā ēnošana, un skolēni varēja vērot ēnu vadītāju darba dienas gaitu.

Otro gadu pēc kārtas bija pieteikušies divi skolnieki -  Mariss (11 gadi) no Krimuldas un Aleksejs (17 gadi) no Rīgas. Iepriekšējo gadu Mariss ēnoja tramvaja vadītāju, taču šogad puisis pieteikumā izteica vēlmi iepazīties ar trolejbusa vadītāja profesiju un, iespējams, kādu dienu kļūt par “Rīgas satiksmes” darbinieku. Savukārt Aleksejs atkārtoti vēlējās ēnot kontrolieri, cerot, ka šogad varēs izmēģināt kontroliera rokas termināli.

Rīdziniece Kate (12 gadi) pieteicās Ēnu dienai “Rīgas satiksmē”, lai uzzinātu vairāk par tramvajiem un to vadītāju pienākumiem. Kate savā pieteikumā rakstīja: “Man patīk tramvaji un tie ir mani mīļākie transporti.” Turpretim Dāvja (13 gadi) iemesls ieinteresētībai par tramvajiem bija tāds, ka viņš nākotnē vēlētos kļūt par tā vadītāju.

“Rīgas satiksme” jau piekto gadu uzņem ēnotājus un dod iespēju skolēniem tuvāk iepazīties ar uzņēmumu. Šogad “Rīgas satiksme” piedāvāja ēnot 6 vakancēm – sabiedrisko attiecību speciālistam, transporta dispečeram, autobusa, trolejbusa un tramvaja vadītājiem, kā arī kontrolieriem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto