Vācu uzņēmums iegādājas Vimbas filmas "Es esmu šeit" izplatīšanas tiesības
Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilmas "Es esmu šeit" jeb "Mellow Mud" izplatīšanas tiesības iegādājies Vācu uzņēmums "Pluto Film".
Kultūra
2016. gada 10. februāris, 17:18

Vācu uzņēmums iegādājas Vimbas filmas "Es esmu šeit" izplatīšanas tiesības

Kasjauns.lv

Vācu uzņēmums "Pluto Film" iegādājies Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilmas "Es esmu šeit" jeb "Mellow Mud" izplatīšanas tiesības, vēsta britu kinoindustrijas žurnāls "Screen Daily".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pluto Film" šo un citas filmas piedāvās pircējiem Berlīnes Starptautiskajā kino festivālā "Berlinale" notiekošajā filmu tirgū, kas norisināsies no 11.februāra līdz 19.februārim.

"Pluto Film" darbu festivālā sāka pagājušajā gadā. Uzņēmums specializējas mākslinieciska, eksperimentāla kino izplatīšanā. Tas pašlaik izplata 14 filmas.

Kā ziņots, "Es esmu šeit" pasaules pirmizrādi piedzīvos Berlīnes Starptautiskajā kino festivālā, kur filma iekļauta festivāla konkursa programmā "Generation".

Konkursa programmai "Generation" šogad no visas pasaules bija pieteikts vairāk nekā 2000 pilnmetrāžas filmu un īsfilmu. Programmas kategorijā "14plus" iekļautas 15 pilnmetrāžas filmas, kuras vērtēs profesionālā žūrija, kā arī vienai no filmām īpašā jauniešu žūrija piešķirs "Kristāla lāci".

"Es esmu šeit" ir sievietes rakstura veidošanās portretējums - pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums.

Galveno lomu - 17 gadus vecu meiteni Raju, kura dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti Olgu un mazo brāli Robi, - atveido Latvijas Kultūras akadēmijas studente Elīna Vaska. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.

Vecomāti atveido Ruta Birgere, bet brāli - Andžejs Jānis Lilientāls. Filmā lomas atveido arī aktieri Edgars Samītis, Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška un Sandra Kļaviņa.

Vimba 2008.gadā iestājies Latvijas Kultūras akadēmijā, kur studējis operatora mākslas apakšprogrammā, vēlāk Borisa Frumina vadībā studējis Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā, bet 2011.gadā kā maģistrs pabeidzis Latvijas Kultūras akadēmijas filmu režijas apakšprogrammu. Papildu profesionālo izglītību viņš guvis radošajās darbnīcās Lietuvā, Vācijā, Krievijā. Viņa pirmā filma "Allē!", kas bija studenta darbs Latvijas Kultūras akadēmijā, tika uzņemta 2006.gadā, tai 2008.gadā sekoja īsfilma "Lelle tētis" un gadu vēlāk īsfilma "Mols". Patlaban attīstības stadijā ir projekts "Sanctus", kas ir režisora otrā spēlfilma.

Filmas "Es esmu šeit" reklāmas treileris - video:

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās