Aicina apmeklēt izstādi "Ar Skolēnu pils vārdu pasaulē"
Ieeja izstādē ir bez maksas.
Runā Rīga
2016. gada 10. februāris, 21:45

Aicina apmeklēt izstādi "Ar Skolēnu pils vārdu pasaulē"

Jauns.lv

Sagaidot Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” 75 gadu jubileju, 19.februārī plkst.14.00 Rīgas Skolu muzejā (K. Barona iela 99) tiks atklāta izstāde „Ar Skolēnu pils vārdu pasaulē” un atjaunotā Skolēnu pils vēstures foto galerija.

Izstādes centrālais objekts – pasaules karte, kurā savienoti Rīgas Skolēnu pils kolektīvi un daudzas to apmeklētās valstis. Aplūkojams būs arī liels klāsts digitālo fotogrāfiju par kolektīvu ceļojumiem, ekspedīcijām, konkursiem, kā arī festivāliem, čempionātiem un projektiem plašajā pasaulē daudzu gadu garumā.

“Apmeklējot izstādi, ikvienam, bet jo īpaši, bijušiem audzēkņiem un pedagogiem būs iespēja atcerēties piedzīvoto, tagadējiem audzēkņiem – novērtēt sava kolektīva vai pulciņa sasniegumus, sabiedrībai – iepazīt Rīgas Skolēnu pils (arī Pionieru pils) devumu ļoti daudzu šobrīd sabiedrībā pazīstamu cilvēku profesionālajā un personības izaugsmē. Nezūdošs ir mūsu lepnums par pasaules šaha lielmeistariem  M. Tālu, J. Klovānu, māksliniekiem M. Tabaku, B. Bērziņu, M. Subaču, I. Drulli, aktieriem A. Liniņu, B. Indriksoni, V. Lūriņu, K. Pasternaku, mācītāju J. Rubeni, žurnālistiem A. Bogustovu, A. Daukšti, Dz. Tilaku, horeogrāfi O. Žitluhinu, daudziem simtiem un trūkstošiem čaklu un godīgu sava darba darītāju”, par izstādi stāsta tās organizatori.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību Regīna Zommere / Publicitātes foto