Brīvdienās laika apstākļi mainīsies, nākamnedēļ - sals
Lietus līs vēl tikai piektdien; brīvdienās būšot sausāks laiks.
Sabiedrība
2016. gada 11. februāris, 08:06

Brīvdienās laika apstākļi mainīsies, nākamnedēļ - sals

Jauns.lv

Sniegs un lietus valstī turpināsies līdz piektdienas izskaņai, turklāt valsts austrumu daļā iespējama pat vairākus centimetrus biezas sniega segas atjaunošanās. Taču nedēļas nogale paies bez lieliem nokrišņiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodien valsts lielākajā daļā ir gaidāmi ilgstoši nokrišņi, kas būs gan lietus, gan slapja sniega veidā. Dienas laikā Kurzemē un vietām Vidzemē, kā arī Latgalē gaidāms slapjš sniegs, bet centrālajos rajonos un Vidzemes ziemeļu daļā - lietus. Tomēr vakarā slapjš sniegs tiek prognozēts lielākajā valsts daļā, izņemot Zemgales dienvidus. Maksimālā gaisa temperatūra būs plus 2, plus 6 grādu robežās.

Nedēļas nogale visā Latvijā būs daudz sausāka.

Bet nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies sals, bet februāra beigās atkal kļūs siltāks.

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas otrajā pusē nostiprināsies anticiklons un zem skaidrām debesīm gaisa temperatūra naktīs noslīdēs zem -10 grādiem. Prognozes tiks precizētas.

Sals, visticamāk, nebūs ilgstošs, jo atjaunosies silto gaisa masu plūsma no dienvidrietumiem. Dānijas Meteoroloģijas institūts prognozē, ka šāda sinoptiskā situācija dominēs arī martā, tāpēc pavasara pirmais mēnesis gaidāms siltāks nekā ierasts. Turklāt sniega trūkums ļaus saulei straujāk iesildīt gaisu.

Ilgtermiņa prognozes aprīlim un maijam liecina, ka gaisa temperatūra joprojām gaidāma augstāka par normu, bet atšķirība nebūs tik liela kā februārī un martā.

Kasjauns.lv/BNS/LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA