Turpinās apgaismojuma rekonstrukciju Dārziņu apkaimē
Rīgas Dārziņu apkaime sešdesmitajos gados veidojusies kā vasarnīcu rajons ar ļoti minimālu infrastruktūru un labiekārtojumu.
Runā Rīga
2016. gada 11. februāris, 09:07

Turpinās apgaismojuma rekonstrukciju Dārziņu apkaimē

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja Rīgas Austrumu izpilddirekcijas lūgumu no pilsētas infrastruktūras fonda piešķirt 146 081 eiro ielu apgaismojuma rekonstrukcijai Dārziņu apkaimē.

Par šo summu veicot elektriskā tīkla rekonstrukcijas ceturto kārtu, plānots sakārtot apgaismojumu Dārziņu ielas posmā no 55.līnijas līdz 61.līnijai, Jāņogu ielas posmā no 1.līnijas līdz Ragatu ielai, Sakņu ielas posmā no 1.līnijas līdz Cidoniju ielai, 16-20 līnijā no Daugavmalas ielas līdz Jāņogu ielai, kā arī ierīkot papildu apgaismojumu bērnu rotaļu laukumam Dārziņu parkā. Paredzēts, ka ceturtās kārtas remontdarbi tiks pabeigti šogad.

„Rīgas pašvaldība jau vairākus gadus nopietni strādā pie drošības situācijas uzlabošanas Dārziņos, un Pilsētas attīstības komiteja regulāri piešķir līdzekļus no infrastruktūras fonda Rīgas Austrumu izpilddirekcijai kvalitatīva apgaismojuma izveidošanai šajā apkaimē,” norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

Jau vēstīts, ka Pilsētas attīstības komiteja pērn no infrastruktūras fonda piešķīra 188 725 eiro apgaismojuma rekonstrukcijas trešajai kārtai, bet 2014.gadā otrajai kārtai tika piešķirti 170 000 eiro. Savukārt 2012.gada nogalē ielu apgaismojuma rekonstrukcijai Dārziņos komiteja no pilsētas infrastruktūras fonda piešķīra aptuveni 210 000 eiro.

Rīgas Dārziņu apkaime sešdesmitajos gados veidojusies kā vasarnīcu rajons ar ļoti minimālu infrastruktūru un labiekārtojumu, tostarp ar nepietiekamu ielu apgaismojumu daļā teritorijas. Pēc 1991.gada vasarnīcu īpašniekiem radās iespēja būvēt dzīvojamās ēkas pastāvīgai dzīvošanai.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zomemre / Publcitātes foto