Drāma Pļavniekos: tēvs ieslēdzies dzīvoklī ar 3 bērniem un draud nodarīt pāri
Ķīlnieku krīze norisinājās Rīgas pašvaldības sociālajā dzīvojamā namā.
112
2016. gada 11. februāris, 09:36

Drāma Pļavniekos: tēvs ieslēdzies dzīvoklī ar 3 bērniem un draud nodarīt pāri

Jauns.lv

(Papildināta 12:50) Policija šorīt Rīgā, Pļavniekos, atrisinājusi ķīlnieku krīzi, kurā ķīlnieku lomā bija nokļuvuši trīs bērni.

Kā apliecināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, kāds tēvs ar trīs bērniem bija ieslēdzies dzīvoklī un draudēja tiem nodarīt miesas bojājumus. Tēvu policija aizturēja aptuveni ap plkst.9.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ķīlnieku krīze norisinājās Rīgas pašvaldības sociālajā dzīvojamā namā.

Policija un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izsaukumu uz dzīvokli saņēma agri no rīta - tika ziņots, ka kādai sievietei nodarīti miesas bojājumi. Notikuma vietā noskaidrots, ka sievieti, visticamāk, piekāvis viņas 32 gadus vecais civilvīrs, kurš policijas ierašanās brīdī jau bija paspējis ieslēgties dzīvoklī.

Pēc aculiecinieku stāstītā, policistiem radušās aizdomas, ka bērni dzīvoklī ir sagrābti par ķīlniekiem, savukārt pats vīrietis ar policiju nav sadarbojies. Lai situāciju risinātu, nekavējoties piesaistīti pretterorisma vienības "Omega" darbinieki un psihologs pārrunu veikšanai ar dzīvoklī ieslēgušos vīrieti.

Specvienības alpīnisti nolaidušies no ēkas jumta, bloķējuši visus dzīvokļa logus un pa vienu no logiem iekļuvuši dzīvoklī. Tūlīt pēc tam arī aizturēts 1983.gadā dzimušais vīrietis, bet 2015., 2012. un 2010.gadā dzimušie bērni izglābti.

Bērni ir nogādāti pie tuviniekiem, bet pret vīrieti ir sākts kriminālprocess un turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Tiek precizēti arī aizturētā nodomi un pārbaudīts, cik reāls bijis apdraudējums bērniem.

 

Kā pastāstīja kāda aculieciniece un minētās mājas iemītniece, jau agrāk minētajā desmitā stāva dzīvoklī bijuši skandāli, taču līdz šim tik tālu nav nonācis. Viņa pamodusies naktī ap plkst.3, kad kāds zvanījis pie durvīm un kliedzis, ka jāizsauc policija.

Kādēļ izraisījies konflikts, viņa nevarēja pateikt, tāpat arī nezināja, vai bērnu tēvs lietojis alkoholu vai narkotikas. Pēc iedzīvotājas stāstītā, šajā kāpņu telpā narkomāni mitinoties trešajā un ceturtajā stāvā.

"Vajadzēs tagad kaimiņam kādu laiku pārtikt no sausiņiem," piebilda aculieciniece.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA