Huligāni piekauj sirmgalvi un atņem viņam "zārka naudu". VIDEO
Sociālajā mājā Ķengaragā dzīvojošajam Aleksandra pirmdienas vakarā uzbruka divi laupītāju un atņēma viņam sakrāto naudu nebaltajām dienām, pirms tam sirmgalvi nežēlīgi piekaujot un izvandot viņa māju.
112
2016. gada 11. februāris, 16:40

Huligāni piekauj sirmgalvi un atņem viņam "zārka naudu". VIDEO

Jauns.lv

Sociālajā mājā Rīgā, Ķengaragā, varmākas ielauzās 75 gadus vecā pensionāra Aleksandra dzīvoklītī, piekāva viņu, izvandīja māju un nolaupīja viņa ietaupījumus nebaltām dienām – pāris tūkstošu eiro. Pensionārs pieļauj, ka viens no uzbrucējiem varētu būt kāds pazīstamais, jo viņš bija maskā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Viņi pavaicāja, kur ir nauda, un sāka mani sist,” drausmīgos notikumus atceras sirmgalvis. Viņš ar asarām acīm LNT raidījumam „Degpunktā” stāsta, ka laupītāji viņu spīdzinājuši tik ilgi, kamēr atrada viņa ietaupījumus - ilgi un grūti krāto “zārka naudu”.

Aleksandra sejā ir skaidri rakstīts – vīrietis cietis vardarbīgā uzbrukumā. Pirmdienas vakarā ap pulksten septiņiem viņam uzklupuši laupītāji. Bandīti netraucēti pagājuši garām sociālās mājas uzraugam un videokamerām. Viens no laupītājiem bija uzvilcis masku un tas Aleksandram liek domāt, ka viņš varēja būt pazīstams un zināja, ko meklē.

„Taisījos vakariņot, paņēmu biezpienu, piesēdu pie televizora un skatījos. Izdzirdēju troksni, nodomāju varbūt kaķis kaut ko apgāzis. Naktī es durvis slēdzu ar atslēgu, bet septiņos vakarā vienkārši uzlieku ķēdīti. Viņi tā rāva, ka ķēdīti sarāva lupatās. Abi melnās drēbēs, viens ar masku, otrs bez – durvīs stāvēja,” atceras cietušais.

Pēc tam uzbrucēji viņu sākuši sist un vandīties pa skapjiem, meklējot noslēpto naudu. „Ja naudu viņi neatrastu, noteikti mani nogalinātu, jo sita līdz pēdējam – dod naudu un viss,” teic Aleksandrs.

Cietušais saka – žēl, ka brīžos, kad nepieciešama palīdzība, neviena nav līdzās. Kaut gan šajā gadījumā diez vai sirmās kaimiņienes spētu ko darīt, drīzāk pašas kļūtu par upuriem. Ja nu vienīgi iedotu telefonu.

Aleksandrs ir pārliecināts, ka spētu atpazīt laupītāju, kurš bijis bez maksas, ja sastaptos ar viņu aci pret aci. Savukārt par maskā tērpto bandītu vecītim ir aizdomas, ka tas bijis kāds paziņa, tāpēc arī viņš slēpis seju. Tagad notikumu izmeklē policija. Kā notika drausmīgais uzbrukums sirmgalvim, skatieties video.

Laupītāji sociālajā mājā uzbrūk sirmgalvim Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: LNT „Degpunktā”