"Rīgas cirks" atdos naudu par iegādātajām biļetēm
Visi biļešu īpašnieki var nodot biļetes "Rīgas cirka" kasē un saņemt naudu atpakaļ.
Kultūra
2016. gada 11. februāris, 19:51

"Rīgas cirks" atdos naudu par iegādātajām biļetēm

Jauns.lv

"Rīgas cirks" atdos naudu par biļetēm, kas iegādātas uz izrādēm. Visi biļešu īpašnieki var nodot biļetes "Rīgas cirka" kasē un saņemt naudu atpakaļ. "Rīgas cirks" atvainojas par sagādātajām neērtībām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka tiks pārtraukta "Rīgas cirka" ēkas ekspluatācija, tādējādi cirka izrādes tiks atceltas. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) atkārtotā pārbaudē ir konstatējis gan to, ka "Rīgas cirks" nav izpildījis iepriekšējās biroja noteiktās prasības, kas saistītas ar ēkas mehāniskās stiprības nodrošināšanu, tostarp - fasādes un sienas nostiprināšanu, gan to, ka bīstamas ir arī skatītāju tribīnes un jumta konstrukcijas. Tādēļ ēkas ekspluatēšana publiskiem pasākumiem ir jāpārtrauc, sacīja BVKB vadītājs Pēteris Druķis.

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) informēja, ka jautājumu par "Rīgas cirka" ēkas drošību nav iespējams atrisināt uzreiz, jo tās ir fundamentālas problēmas. Viņa norādīja, ka valstij ieguldīt ēkas uzturēšanā nav ļāvusi "Rīgas cirka" tiesvedība, kas ilgst kopš 90.gadiem. Taču pagājušajā mēnesī ir pieņemts tiesas lēmums, kas nosaka, ka valsts ir ēkas īpašnieks. Tas dos iespēju risināt ar ēkas drošību saistītās problēmas. "Rīgas cirks" jau pasūtījis projektu fasādes risku novēršanai. Melbārde uzsvēra, ka tiks veikta ēkas padziļināta izpēte, taču konkrētus termiņus un izmaksas ēkas rekonstrukcijai viņa nosaukt nevarēja.

BVKB, veicot "Rīgas cirka " ēkas pārbaudi, jau pagājušā gada rudens sākumā atļāva tikai daļēju ēkas izmantošanu publiskiem pasākumiem un pieprasīja nekavējoties slēgt ēkas daļu, kurā konstatētas būtiskas atkāpes no ēkas drošuma prasībām.

BNS / Foto: Ieva Čīka/LETA