Valentīndienā arī lesbietes un geji varēs ar skūpstu atpirkties par braucienu mikriņā
Arī geji un lesbietes Visu mīlētāju dienā varēs droši demonstrēt Rīgas minibusu šoferiem savas jūtas un saņemt bezmaksas braucienu.
Sabiedrība
2016. gada 12. februāris, 14:31

Valentīndienā arī lesbietes un geji varēs ar skūpstu atpirkties par braucienu mikriņā

Kasjauns.lv

Neveikls pārpratums radies saistībā ar „Rīgas Mikroautobusu satiksme” (RMS) izziņoto akciju Valentīndienai, proti, iespēju pāriem šajā dienā par braucienu norēķināties ar skūpstu. Uzņēmums sākotnēji it kā norādījis, ka akcija domāta vien heteroseksuāliem pāriem par ko savukārt sašutusi Latvijas geju un lesbiešu kopiena, kā arī apvienība „Mozaīka”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par medijos aprakstīto RMS akciju sašutumu pauž arī rīdziniece Elīna (29): „Esmu pilnvērtīga sabiedrības locekle. Man ir laba izglītība, darbs un, jā, – arī otrs cilvēks, kuru patiesi mīlu. Viņas vārds ir Agnese.” Sieviete apzinās, ka Latvijas sabiedrībai vēl tāls ceļš ejams saistībā ar attieksmi ar cilvēkiem netradicionālo orientāciju, taču medijos izplatītās ziņas par RMS akciju viņā tik un tā izraisījušas patiesi nepatīkamas sajūtas. „Nesaprotu, kādēļ tik atklāti jāreklamē tas, ka šī skūpstīšanās akcija ir domāta tikai un vienīgi tradicionālajiem pāriem. Godīgi sakot, jūtos tā, it kā man būtu piešķirts otrās šķiras cilvēka statuss,” pauž Elīna.

„Mozaīka” vērsīsies pie Tiesībsarga

Nupat izsludinātā akcija pievērsusi arī lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu (LGBT) apvienība „Mozaīka” uzmanību. Apvienības valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina sarunā ar portālu Kasjauns.lv pauž sašutumu par diskrimināciju tik atklātā veidā un apgalvo, ka minētā akcija ir pretrunā spēkā esošajām tiesību normām, jo tā diskriminē pakalpojuma saņēmējus seksuālās orientācijas un dzimuma dēļ: „Šis ir tiešām klajas diskriminācijas gadījums. Savu viedokli paudīsim gan medijos, gan arī vērsīsimies pie Tiesībsarga, jo minētā akcija ir pretrunā spēkā esošajām tiesību normām, jo tā diskriminē pakalpojuma saņēmējus seksuālās orientācijas un dzimuma dēļ. Cik atceros, pagājušajā gadā šī akcija noritēja salīdzinoši klusāk un bez tik apjomīgas publicitātes, taču šogad, kā var secināt, RMS medijos skaidri norādījis, ka akcija attiecas vien uz heteroseksuāliem pāriem. Uzņēmums šādus ierobežojumus vienkārši noteicis, bez skaidrojuma vai komentāriem. Daļēji ceru, ka šis viss izrādīsies vien pārpratums. ”

Žurnālisti sagrozījuši RMS teikto

Skaidrību par notikušo visbeidzot vieš pats uzņēmums, apstiprinot, ka oficiālais vēstījums par mīlas svētku akciju ticis sagrozīts. „Tas ir liels pārpratums. Varu apstiprināt, ka preses relīzē, kuru izsūtījām medijiem, nebija pat minēts vārds „heteroseksuāls”, kur nu vēl kā diskriminācija pret cilvēkiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju. Cik man zināms, sagrozīta informācija publiskajā telpā parādījusies pēc kādas žurnālistes zvana, ko saņēmu saistībā ar šo akciju – pēc tam, kad medijos izlasīju šo nepareizo interpretāciju, sazinājos ar viņu un izteicu savas pretenzijas,” skaidro RMS sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Lazdiņa. Uzņēmuma pārstāve skaidro, ka RMS nav nekādu iebildumu vai pretenziju pret homoseksuāļiem un Valentīndienas akciju laipni aicināti izmantot ir visi mīlnieki.

RMS ziņo, ka pērn šī akcija izpelnījusies ļoti lielu atsaucību pasažieru vidū – to izmantojuši gandrīz 800 pāri.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Shutterstock

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās