Valentīndienas mikriņu akcija pārtop bardakā. Bučas - tikai starp heteroseksuāļiem
Esot noticis vēl viens pārpratums – geji tomēr nevarēs Valentīndienā par braucienu norēķināties ar skūpstu. Jaunākais RMS ziņojums vēsta, ka akcija notiks, vadoties pēc Satversmē teiktā.
Sabiedrība
2016. gada 12. februāris, 17:38

Valentīndienas mikriņu akcija pārtop bardakā. Bučas - tikai starp heteroseksuāļiem

Kasjauns.lv

Prieks par „Rīgas mikroautobusu satiksmes” (RMS) Valentīndienas akcijas piedāvājumu norēķināties par braucienu ar skūpstu tomēr būs ierobežots. Kopš vakardienas RMS trīs reizes skaidrojis savas akcijas noteikumus – sākotnēji teikts, ka akcija ir heteroseksuāļiem, tad tas nodēvēts par pārpratumu, savukārt šobrīd uzņēmums vēsta, ka homoseksuāliem pāriem Valentīndienā tomēr nāksies maksāt ar naudu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

RMS nonāk pretrunās

Piektdienas pusdienlaikā ziņojām par pārpratumu, kurš radies saistībā ar RMS izsludināto akciju Valentīndienai - noskūpstīt šofera klātbūtnē savu mīļoto. Atsevišķos medijos tika publicēts sabiedriskā transporta uzņēmuma paziņojums, ka akcija „Maksā ar skūpstu, brauc bez maksas” attiecas tikai uz heteroseksuāliem pāriem, taču pēc Latvijas lesbiešu un geju kopienas, kā arī apvienības „Mozaīka” paustā sašutuma RMS sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Lazdiņa sarunā ar portālu Kasjauns.lv skaidroja, ka medijos parādījusies informācija, kas ir nepareizi interpretēta. Uzņēmuma pārstāve portālam apliecināja, ka RMS nav pretenziju pret seksuālajām minoritātēm un akcijā aicināti piedalīties visi.

Kažoks tiek pārmests uz otru pusi

Pēc publikācijas portālā Kasjauns.lv, kad sākās plaša rezonanse sociālajos tīklos, kā arī apvienības „Mozaīka” vēršanās pie Tiesībsarga saistībā ar šo akciju, publiskajā telpā parādījās kārtējais, krasi atšķirīgais RMS skaidrojums par mīlnieku dienas akciju. Patlaban uzņēmums vēsta, ka akcija tiek rīkota saskaņā ar Satversmē teikto. „Mēs, organizējot Valentīndienas akciju – „maksā ar skūpstu, brauc bez maksas” – vadījāmies pēc Satversmes 110.panta, kas nosaka, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības,” portālam Kasjauns.lv vēstīja RMS pārstāve, apgalvojot, ka iepriekš pārprasta.

Gejiem būs jāmaksā naudā

Tomēr netradicionālie pāri tiek mierināti ar to, ka Valentīndienā no minibusiem viņus ārā neviens nedzīs, ja vien viņi par braucienu samaksās ar naudu. „Mēs neaizliedzam seksuālo minoritāšu pārstāvjiem braukt ar minibusiem šajā dienā. Viņi var to darīt, taču tikai par maksu,” saka Lazdiņa.


Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Shutterstock

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās