Kultūra
2016. gada 12. februāris, 18:03

Trīs stāsti mīlestībai - Kino Splendid Palace 14.februārī piedāvā īpašu repertuāru

Jauns.lv

Visticamāk ikkatrs no mums vēlēsies šajā dienā kaut šķipsniņu vairāk romantikas nekā ikdienā, tādēļ - svētdien, 14. februārī, kinoteātris Splendid Palace kinomīļus aicina uz lielā ekrāna baudīt neklasiskus mīlas stāstus filmās, kas atspoguļo mīlestību tās dažādajās izpausmēs un ļauj noticēt mīlestības varai, stāvot pāri ikdienai, nespēkam un sabiedrībā pieņemtajām normām.

Īpašais repertuārs iekļauj trīs ļoti izteiksmīgus, smalkus un smeldzīgus attiecību stāstus filmās „45 gadi”, „Kerola” un „Renuārs”, kas uz lielā ekrāna atgriežas par godu tieši šai dienai.

RENUĀRS / RENOIR

(Francija, 2012)

Vizuāli satraucošs un emocionāls stāsts par pasaulslavenā gleznotāja Pjēra Ogista Renuāra aizraušanos ar savu pēdējo mūzu un viņa dēla pirmo mīlestību. Neparasts mīlas trīsstūris, kurā uzvar glezniecība un jaunība.

45 GADI / 45 YEARS (Lielbritānija, 2015)

Attiecību stāsts ar izcilu aktieru pāri – Šarloti Remplingu un Tomu Kortniju galvenajās lomās. Laulāts pāris gatavojas svinēt savu kāzu gadadienu, taču 45 gadus senu notikumu nākšana gaismā, iespējams, uz visiem laikiem mainīs viņu dzīves. Šarlote Remplinga šogad godāta ar divām Eiropas Kinoakadēmijas balvām - par mūža ieguldījumu un kā gada labākā aktrise par filmu “45 gadi”, kā arī saņēmusi Oskara nomināciju kā labākā aktrise par filmu „45 gadi”.

KEROLA / CAROL

(ASV, Lielbritānija, 2015)

Notikumi risinās 1952. gadā Ņujorkā, kur nejauša tikšanās lielveikalā aizšķiļ neparastu attiecību dzirksteli starp divām sievietēm. Izjuzdama aizvien dziļākas jūtas pret skaisto un noslēpumaino Terēzi (Rūnija Mara), Kerola (Keita Blanšeta) pamazām nostāda savu personīgo dzīvi uz riska robežas. Romantiska drāma, kas saņēmusi 6 Oskara nominācijas.

Plašāka informācija par kinoteātra Splendid Palace repertuāru, seansiem un filmām: www.splendidpalace.lv


Regīna Zommere / Publicitātes foto