4 gadus vecā Bauskas puisēna mamma Līga sāk cīņu ar Bērnu slimnīcu par nolaidību ārstēšanā. VIDEO
Slimā zēni māti neapmierina ārstu atzinums, ka viss darīts korekti. Zēna sāpes vēderā tika nosauktas vien par gāzēm, lai gan sekoja aklās zarnas plīsums.
Sabiedrība
2016. gada 12. februāris, 21:42

4 gadus vecā Bauskas puisēna mamma Līga sāk cīņu ar Bērnu slimnīcu par nolaidību ārstēšanā. VIDEO

Jauns.lv

Četrgadīgā zēna mamma Līga Gedroviča no Bauskas negrasās padoties, saņemot Bērnu slimnīcas atbildi, ka ķirurga darbā pārkāpumu nav. Tāpēc viņa gaida Veselības inspekcijas atzinumu, vai tiešām 39 grādu temperatūra un vēdera sāpes mazam puikam nebija pietiekams iemesls, lai pēcāk jau plīsušo aklo zarnu atklātu un operētu ātrāk. Ar mammu tikās Aija Kinca.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Bērnu klīniskā universitātes slimnīca nav konstatējusi pārkāpumus ārsta rīcībā, pret kuru tika ierosināta pārbaude saistībā ar kādas mātes sūdzību par, iespējams, neprofesionālu un paviršu rīcību, izmeklējot bērnu. Pārkāpumi oficiāli netika konstatēti.

Pati māmiņa Līga sazinājās ar LTV "Panorāmu", lai izklāstītu savu  viedokli par notikušo. Viņa nespēj tikt pāri aizvainojumam, jo tonakt mātei ar bērnu pateikts: "Nav vietas, jūs neesat īstā laikā atbraukuši!" Tas viņai radījis iespaidu, ka pacienti iztraucējuši ārstam "kafijas dzeršanu", jo galu galā - bērns taču neizvēlas laiku, kad saslimt. Līga saka, ka daktera tonis bijis dusmīgs un neapmierināts, it kā viņa būtu iztraucējusi.

Jau pēc operācijas citi ārsti esot vaicājuši "mammīt, ko jūs tik ilgi novilkāt?" Vairāk par Līgas un viņas cīņu pret dakteru nolaidību skatieties LTV sagatavotajā video:

Kasjauns.lv