Apritējis gads kopš Minskas vienošanās. Kas pa šo laiku mainījies Ukrainā? VIDEO
Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis par Minskas vienošanos, Krieviju un darbiem valsts sakārtošanā.
Viedokļi
2016. gada 13. februāris, 22:49

Apritējis gads kopš Minskas vienošanās. Kas pa šo laiku mainījies Ukrainā? VIDEO

Jauns.lv

Apritējis gads kopš Minskas vienošanās. Toreiz to sveica kā vēsturisku pavērsienu. Pēc gada, kā sarunā ar Latvijas Televīziju apliecina Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis, Minskas vienošanās dzīvē nav realizētas. Oficiālā Kijeva brīdinājusi arī citas valstis, ka pašlaik Krievija ir bīstamāka nekā jelkad iepriekš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā pagājušā gada 14. februārī vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ziņoja, ka vienošanos parakstījusi tā dēvētā kontaktgrupa, kurā ir Maskavas, Kijevas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji. Dokumentu parakstīja arī kontaktgrupas sēdē pieaicinātie teroristu bandu vadoņi.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kasjauns.lv