foto: LETA
Trukšņa jautājumu ZZS skatīs nākamnedēļ
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Jūrmalas domes ārkārtas sēdes lēmuma par viņa amata saglabāšanu.
Politika
2018. gada 20. novembris, 17:51

Trukšņa jautājumu ZZS skatīs nākamnedēļ

Jauns.lv / LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde jautājumu par Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) varētu skatīt nākamnedēļ, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS sanāksmē plānots pārrunāt situāciju ar Truksni, taču Krauze atturas prognozēt, vai tiks pieņemts kāds lēmums, jo no politiskā spēka valdes locekļiem ir izskanējuši atšķirīgi viedokļi.

Jau ziņots, ka no KNAB izplatītās infografikas noprotams, ka Truksnim rosināts uzrādīt apsūdzību par ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kā arī par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

Jau vēstīts, ka, ja Truksnis neatkāpsies no amata pats, ZZS valde, visticamāk, aicinās partijas Jūrmalas domes frakciju lemt par viņa atsaukšanu, iepriekš raidījumam "TV3 ziņas" teica Krauze.

Savukārt cits ZZS valdes loceklis, Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš (ZZS) pauda viedokli, ka "visa šī situācija drīzāk izskatās pēc tā, ka kāds mēģina pārņemt Jūrmalā varu." "Tiesiskā valstī ir jāsagaida tiesas lēmums, kas atzīst, ka apsūdzētais ir vainīgs. Patlaban es uzskatu, ka Truksnis ir labākais mērs kāds Jūrmalai bijis," teica deputāts.

To, vai viņa partija nepieciešamības gadījumā balsotu par Trukšņa atkāpšanos, Lediņš komentēt atteicās, norādot, ka par šo jautājumu būtu jākonsultējas ar partijas biedriem.

Truksnis ir apturējis darbību ZZS ietilpstošajā Latvijas Zaļajā partijā.