foto: Facebook
Kremļa aģentus un nacistu medniekus sadusmo ugunskrusts pie Brīvības pieminekļa
Daļu sabiedrības saniknojis karogs ar ugunskrustu, kurš bija redzams Latvijas simtgades svinību laikā pie Brīvības pieminekļa.
Sabiedrība
2018. gada 22. novembris, 06:25

Kremļa aģentus un nacistu medniekus sadusmo ugunskrusts pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Rīgas domes deputāts no partijas „Saskaņa” Igors Kuzmuks, Simona Vīzentāla centra vadītājs Efraims Zurofs, reiz no Latvijas par spiegošanu izraidītais Krievijas vēstniecības trešais sekretārs, tagad Krievijas nedēļraksta „Rossijskije Vesti” galvenais redaktors Dmitrijs Jermolajevs un citi viņu domubiedri sašutuši par valsts simtgades svinētājiem, kuri 18. novembrī izgāja pie Brīvības pieminekļa ar karogu, uz kura attēlots ugunskrusts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts simtgadei veltītais lāpu gājiens

gallery icon
30

Viņi uzskata, ka tā nav vis senlatviešu zīme, bet gan fašistiskā simbolika, kas propagandē nacistisko ideoloģiju. Šim faktam uzmanību galvenokārt pievērsuši vienīgi prokremliskie masu informācijas līdzekļi. Tā, piemēram, Rīgas domes eksdeputāts Ruslans Pankaratovs portālā Vesti.lv raksta: „Kurp iet Latvija, kādas tendences valda valstī, un ko var uzcelt uz šādas ideoloģijas?” Bet pašreizējais Rīgas domnieks Igors Kuzmuks jautā: „Valsts galvenie svētki. Latvijas Republikas simthade. Un šis... Kāds sakars?!”

Savukārt „nacistisko noziedznieku mednieku” – Simona Vīzentāla centra vadītājs Efraims Zurofs sociālajā tīklā „Facebook” ierakstījis: „Kaut kas nedzirdēts! Latvijas neatkarības 100. gadadienu atzīmē ar karogiem ar svastiku! Dažas lietas nekad nemainās!!!”

Karogs ar svastikas zīmi parādījās 18. novembra lāpu gājienā, ko organizēja Nacionālā apvienība. Žaņa Lipkes memoriālā muzeja direktore Lolita Tomsone vērsās pie Nacionālās apvienības pārstāvjiem „Twitter” vietnē ar satraukumu, ka šī ugunskrusta zīme var izraisīt negatīvu reakciju: „Kurš bija ar šiem karogiem? Man atsūtīja un lūdza paskaidrot. Atkal jau sputņiks un vesti būs pilni. Šis ir karogs nr.1”.

Noskaidrojās, ka karogu vicināja bēdīgi slavenā nacionālista Igora Šiskina pārstāvji un ar Nacionālo apvienību tam nav nekāda sakara. „Par seno zīmi skaidrs, bet te Igors Šiškins izpaužas ar savu jaunizdomāto Pērkonkrustu,” komentē Tomsone.

Savukārt Nacionālā apvienība uzsver, ka lāpu gājienā piedalījās ap 25 000 cilvēku un tā visus nespēja kontrolēt: „Kāpēc prasāt mums? Tie nav mūsu karogi”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās