Mīlnieki pie "Laimas" pulksteņa vairs negaida! 14.februāris Rīgā aizvadīts godam. FOTOREPORTĀŽA
Tā tika pavadīta Valentīndiena Rīgā.
Sabiedrība
2016. gada 14. februāris, 22:14

Mīlnieki pie "Laimas" pulksteņa vairs negaida! 14.februāris Rīgā aizvadīts godam. FOTOREPORTĀŽA

Kasjauns.lv

Nupat bija visu mīlētāju diena jeb Svētā Valentīna diena. Kasjauns.lv piedāvā aplūkot, kāda svētku atmosfēra valdīja Rīgas ielās.

14.februārī daudzviet atzīmē Svētā Valentīna dienu, ko mēdz dēvēt par Visu mīlētāju dienu. Šajā dienā tradicionāli tiek izrādīti mīlestības vai pieķeršanās apliecinājumi, bet visbiežāk daiļais dzimums no saviem vīriešiem saņem ziedus.

Kasjauns.lv novēroja, ka  šogad liela atsaucība šiem svētkiem nebija. Iemesli var būt dažādi- vai nu ne īpaši labie laikapstākļi bija pie vainas vai arī tas, ka svētki iekrita svētdienā. Tomēr, dodoties tuvāk Vecrīgai, varēja manīt, ka daži pāri pastaigājas, kādai meitenei arī rokās ir ziedi, kādam - sarkani baloni. Kāds pāris, tiekoties garāmgājējus mulsināja, ilgi skūpstoties. Vecpilsētā mīlestības balādes dziedāja arī ielu muzikanti.

Vecrīgā strādājošā ziedu pārdevēja pastāstīja, ka, neskatoties uz pelēko un apmākušos dienu, svētku sajūta tomēr ir jūtama. „Šodien ziedus pērk, un vispieprasītākās ir sarkanas rozes un tulpes. Vislielākie ziedu pircēji ir jauni vīrieši un arī ārzemnieki,” stāsta ziedu tirgotāja.

Tieši Valentīna dienā cilvēki izvēlas ko īpaši romantisku un bieži vien ar sirds formas elementiem. Kāds fotogrāfs Vecrīgā gaidīja mīlniekus pie šiem svētkiem veidota foto stenda ar sirdīm, kur ikviens pret ziedojumiem varēja nofotografēties uz siržu fona. Fotogrāfs pastāstīja, ka pavisam švaki šodien ar Svētā Valentīna dienas svinētājiem. „Laikam cilvēki nav noskaņoti svētkiem,” izteicās fotogrāfs.

Vecpilsētas ielās sastapts pāris Valērija un Raimonds kopā ir jau  vairākus gadus. Viņi atklāja, ka Valentīndienu atzīmē katru gadu. „Tas ir jauki, ka ir vēl viena diena, kuru var nosvinēt. Šodien Valentīndienu nosvinējām, pasēžot restorānā un ejot pastaigāties,” par svētku sajūtām un to svinēšanu pastāstīja svētku svinētāji. Taču pie populārās randiņu un tikšanās vietas Laimas pulksteņa nebija neviena mīlnieka, kas gaidītu tikšanos...

Saktas ziedu tirdziņa pārdevēja Natālija pastāstīja, ka par ziedu pircēju trūkumu nevarētu sūdzēties. „Valentīndienā tika pirktas vairāk rozes un tulpes. Pagājušā gadā vairāk pirka pušķus. Pirms diviem gadiem pirka tikai sarkanas rozes, bet pirms trīs gadiem pirka lielākoties baltas rozes. Laikam tā ir tāda ziedu mode, kuru pirms tam diemžēl nevar paredzēt. Ziedus pērk gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki. Uz Valentīndienu un arī uz citiem svētkiem cenšamies izdekorēt ziedu veikaliņu, lai būtu jaukāka atmosfēra, gan pārdevējiem pašiem, gan arī pircējiem,” pastāstīja ziedu tirgotāja.

Lai gan svētku nekad nevar būt par daudz, der atcerēties, ka Valentīndiena ne ar ko tā īpaši neatšķiras no pārējām 364 dienām. Nav nepieciešama svētku diena kalendārā, lai izrādītu rūpes un mīlestību, pasniegtu ziedus, uzdāvinātu mīļus nieciņus vai pateiktu labus vārdus!


Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica