Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis: "Studiju kvalitāti grūti salīdzināt"
Gardovskis:"Studiju kvalitāti grūti salīdzināt, jāvērtē konkrētas programmas."
Viedokļi
2016. gada 14. februāris, 23:42

Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis: "Studiju kvalitāti grūti salīdzināt"

Jauns.lv

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis uzskata, ka RSU piedāvā pietiekami kvalitatīvu izglītību, vienlaikus salīdzināties ir sarežģīti, jāvērtē konkrētas studiju programmas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Protams, mēs katru gadu izaugsmē ieguldām naudu, turklāt visos virzienos – gan mācību līdzekļos, gan darbinieku atalgojumā, gan infrastruktūrā, telpās. Tas viss ir nozīmīgi, jo nepietiek, ka mācībspēkiem ir ļoti labas algas, bet nevaram atļauties nopirkt mācību līdzekļus. Kopā ar Eiropas fondu līdzfinansējumu esam ieguldījuši pārdesmit miljonus eiro, sakārtojot mājas, infrastruktūru, izremontējot laboratorijas,"  pauda Gardovskis.

Rektors arī akcentēja, ka šobrīd visi korpusi RSU ir izremontēti, apgādāti ar jaunām tehnoloģijām, ievilktu ventilāciju, apkuri gan Dzirciema ielā, gan Anniņmuižas bulvārī. Arī zinātnes centrs “Kleisti” un Anatomikums lielākoties ir sakārtoti.

"Tāpat arī dienesta viesnīca, sporta zāle utt., visu nevaru atcerēties. Profesors viens pats neko nevar izdarīt, ja viņam nav kur kaut ko parādīt, ja nav bibliotēkas, kurā mēs arī ieguldām, kā arī investējam datubāžu izveidē, bezvadu interneta nodrošināšanā, e-studijās. Varbūt sākotnēji tas bija lēnāk, bet tagad jau visos studiju priekšmetos ir pietiekami pilnveidotas e-studijas, jau sākam vērtēt, cik daudz ir vērts tiražēt lekcijas ar “dzīvu” profesoru," norādīja Gardovskis.

Vienlaikus rektors norāda, ka vienmēr jau var izdarīt vairāk, augstskolas tomēr ir salīdzinoši konservatīvas. No vienas puses, tas ir labi, no otras, varbūt ne tik ļoti.

"Ja augstskolas skries, tā teikt, katram vēja pūtienam pakaļ, tad studiju programmas tiks saraustītas, bet, ja galīgi nesekos tendencēm, tad tās ierūsēs un kļūs neaktuālas," viņš piebilda.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA