foto: LETA
KPV LV darbam Ārlietu komisijā virza Šmitu, bet uz NDK - Gobzemu
Partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits.
Politika
2018. gada 15. novembris, 19:20

KPV LV darbam Ārlietu komisijā virza Šmitu, bet uz NDK - Gobzemu

Jauns.lv / LETA

Partija "KPV LV" parlamenta frakcija darbam Saeimas Ārlietu komisijā izvirzījusi deputāta Didža Šmita kandidatūru, bet Nacionālās drošības komisijā parlamentārieti Aldi Gobzemu.

Kā informēja Saeimas sekretāra biedres, deputātes Marijas Golubevas (AP) birojā, "KPV LV" kā kandidātus Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā pieteikuši deputātus Ramonu Petraviču un Ati Zakatistovu.

Darbam Juridiskajā komisijā pieteikti parlamentārieši Ralfs Nemiro un Gobzems, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā deputāti Artuss Kaimiņš un Linda Liepiņa, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā parlamentārieši Ivars Puga un Iveta Benhena-Bēkena un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā deputāti Kaspars Ģirģens un Aldis Blumbergs.

Paredzēts, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā no "KPV LV" strādās parlamentārieši Karina Sprūde un Ēriks Pucens, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā deputāti Janīna Kursīte un Jānis Vitenbergs un Sociālo un darba lietu komisijā parlamentāriete Ieva Krapāne.

"KPV LV" kā kandidātus darbam Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā pieteikusi deputātus Kaimiņu un Petraviču, Pieprasījumu komisijā parlamentāriešus Pugu, Liepiņu un Nemiro, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā deputātus Benhenu-Bēkenu, Ģirģenu un Vitenbergu un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā parlamentāriešus Kursīti un Krapāni.

Plānots, ka Eiropas lietu komisijā strādās deputāti Blumbergs un Zakatistovs un Ilgtspējīgas attīstības komisijā parlamentārieši Sprūde, Pucens un Šmits.

Parlamenta Prezidija un Frakciju padome vienojusies, ka par deputātu ievēlēšanu komisijās Saeima balsos 20.novembrī. Lai gan vairāki politiķi pēc tam aicināja balsojumu par komisiju sastāvu veikt agrāk, lai likumdevējs varētu sākt pilnvērtīgi strādāt, tomēr datums netika mainīts.