Politika
2018. gada 15. novembris, 14:02

Kučinski virza darbam Nacionālās drošības komisijā; Reiznieci-Ozolu - Budžeta komisijā

Jauns.lv / LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija deputātu, aizejošās valdības Ministru prezidentu Māri Kučinski virza darbam parlamenta Nacionālās drošības komisijā (NDK).

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, deputāte, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un parlamentāriete Janīna Jalinska tiek virzītas darbam Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Ārlietu komisijā paredzēts strādāt deputātam, satiksmes ministram Uldim Augulim, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā parlamentārietim, aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā Kučinskim.

Darbam Eiropas lietu komisijā tiek virzīta Reizniece-Ozola, Ilgtspējīgas attīstības komisijā deputāti, veselības ministre Anda Čakša un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet Juridiskajā komisijā deputātu Gundaru Daudzi.

Kā kandidāts uz darbu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā izvirzīts parlamentārietis Jānis Vucāns, kurš arī strādās Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā kopā ar Jalinsku. Pieprasījumu komisijā plānots strādāt Daudzem, savukārt Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības lietu komisijā Bergmanim un parlamentārietim Armandam Krauzem.

Iecerēts, ka Publisko izdevumu un revīzijas komisijā darbosies Augulis un deputāts Viktors Valainis, Sociālo un darba lietu komisijā Čakša, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā Krauze un Dūklavs un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā Valainis.

Iepriekš parlamenta Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē tika panākta vienošanās, ka par deputātu ievēlēšanu komisijās Saeima balsos 20.novembrī. Lai gan vairāki politiķi pēc tam aicināja balsojumu par komisiju sastāvu veikt agrāk, lai likumdevējs varētu sākt pilnvērtīgi strādāt, tomēr pagaidām nav redzama praktiska virzība uz tuvāka datuma par 20.novembri noteikšanu.