foto: LETA
“Krauze histēriski rej kā mazs čivava!” - Iveta Grigule par iespējamo Trukšņa atstādināšanu
Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule.
Politika
2018. gada 15. novembris, 12:01

“Krauze histēriski rej kā mazs čivava!” - Iveta Grigule par iespējamo Trukšņa atstādināšanu

Jauns.lv

“Šajā situācijā ar Krauzes kunga skaļie paziņojumi attiecībā par Trukšņa kungu ir vairāk rozā dūmi nekā reālas iespējas un realitātes, ka ZZS valde šādu lēmumu varētu pieņemt,” komentējot izskanējušo informāciju, ka gadījumā, ja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pats neatkāpsies no amata, ZZS valde varētu aicināt lemt par viņa atsaukšanu, RīgaTV 24 raidījumā “Ziņu top 5” speciālizlaidumā no Strasbūras pauda Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule-Pēterse (ZZS).

Iveta Grigule-Pēterse neuzskata, ka apvienības valde jebkad varētu pieņemt šādu lēmumu. “Iedomājieties: ZZS valde, kurā sēž Lemberga kungs un Krauzes kungs. Krauzes kungs tagad saka: “Mīļā valde, tāpēc ka KNAB ir nodevis lietu prokuratūrai, mums vajadzētu Truksni izslēgt un viņam nolikt mandātu.” Kā jūs domājat, ko Lemberga kungs šajā gadījumā darīs? Vai viņš atbalsīs šādu domu?” retoriski jautāja deputāte.

Sarunai turpinoties Grigule-Pēterse norādīja, ka Jūrmalas pilsēta nav vienīgā, kurā ir izveidojusies šāda situācija, ka pret tās mēru ierosinātas krimināllietas – tā ir arī Ventspilī, kuras valdības grožus tur Aivars Lembergs, viens no ZZS valdes locekļiem, bet viņš tiek likts mierā: “Tas ir tikai publikai, tas ir paša Krauzes kunga astes piesegšanai. Krimināllietas pret Lemberga kungu nav izbeigtas – viņš vēl joprojām ir tur, kur viņš ir. Nevienam neienāk prātā pajautāt: “Kāpēc viņš nenoliek mandātu?”

“Šajā gadījumā Krauzes kungs kā tāds mazs čivava histēriski rej uz labradoru, bet tad, kad parādās pitbulterjers – astīte kājstarpē, muguriņa kūkumiņā un uzreiz ir cita reakcija. Tas nav apvienības līmenī, tā ir Krauzes kunga personīgā nesaturēšana. Apvienība par šo lēmumu nav lēmusi un nedomāju, ka tuvākajā laikā arī lems,” noteica Iveta Grigule-Pēterse.