foto: Shutterstock
Rīgas apkaimē kāds, visticamāk, tīšuprāt ar ķīmiju noindē suņus
Vienam no cietušajiem suņiem veterinārārsti organismā atklājuši kādu ķīmisku vielu.
Sabiedrība
2018. gada 15. novembris, 06:11

Rīgas apkaimē kāds, visticamāk, tīšuprāt ar ķīmiju noindē suņus

Jauns.lv

Šomēnes sociālajos tīklos parādījusies virkne skaudru stāstu par it kā ļaundaru nobendētiem mājdzīvniekiem Rīgā un tās apkaimē. Suņus, kuri citādi, šķiet, bijuši veselīgi un stipri, iespējams, tīšuprāt kāds noindējis.

“Draugi, kuriem ir mājdzīvnieki, īpaši Rīgā un Rīgas apkaimē: kā saprotu no vairākiem savstarpēji nesaistītiem ierakstiem Facebook, pa pilsētu un tuvējiem novadiem klaiņo kriminālnoziedznieki, metot sētā, vai izvietojot apkārtnē saindētu pārtiku. Vairāki suņi jau miruši. Jāuzmanās!” piesaistot Valsts policijas (VP) un Rīgas pašvaldības policijas (RPP) uzmanību, vēsta viens no ierakstiem sociālajos tīklos. 

Suņa organismā atklāj ķīmisku vielu

Ar personīgi piedzīvoto dalās arī Dārziņu mikrorajonā, Rīgā dzīvojošā suņa saimniece Dita, kuras mīlulis cietis 13. oktobrī. “[...] nezinājām, ka neesam vienīgais gadījums. Vakar "Facebook" vietnē uzzinājām, ka ir arī citi. Ar citu saindēto suņu, kas diemžēl neizdzīvoja, saimnieci šodien devāmies un uzrakstījām iesniegumus par notiekošo,” 11. novembrī raksta Dita.

Sarunā ar portālu Jauns.lv sieviete atklāj, ka viņas sunim tomēr palaimējies izdzīvot. Veterinārārsti atklājuši, ka dzīvnieka organismā ir kāda ķīmiska viela, taču identificēt to nav izdevies. Uz suņa saimnieces lūgumu atsaukties līdz šim reaģējuši vēl divi saimnieki ar trīs cietušiem suņiem.

Ar līdzīgu sāpju stāstu sociālajos tīklos atrodamajās mājdzīvnieku domu grupās dalās Jūlija, kura nesen zaudējusi divus septiņus gadus un vien deviņus mēnešus vecus suņus. Arī saistībā ar šo gadījumu esot aizdomas par tīšu indēšanu:

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Attēlā redzamie septiņus gadus un deviņus mēnešus vecie suņi vairs nav dzīvi. Līdzīgu stāstu netrūkst.

Tāpat arī šādu publisko ierakstu komentāru sadaļās netrūkst cilvēku, kuri piebilst, ka arī ar viņiem esot atgadījies kas līdzīgs.

Policijā esot vismaz divi iesniegumi

RPP sarunā ar Jauns.lv izstāstīja, ka līdz šim nav saņēmuši izsaukumus par iespējamiem suņu indēšanas gadījumiem, taču VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne informēja, ka Rīgas Ķengaraga iecirknī nesen ir saņemti divi šādi iesniegumi. “Pagaidām grūti teikt, vai kāds tīšuprāt mēģina nodarīt kaitējumu, jo iesniegumi ir saņemti tikai nesen. Policija skaidro notikušā apstākļus,” piebilda VP pārstāve.

Tēmas