Dzīvoklī Dagdas ielā pagrabā iebrukusi grīda; evakuēti iemītnieki
Ēkā noteikta avārijas situācija.
112
2016. gada 15. februāris, 15:41

Dzīvoklī Dagdas ielā pagrabā iebrukusi grīda; evakuēti iemītnieki

Jauns.lv

Saistībā ar pagraba pārseguma deformēšanos, Rīgā, Dagdas ielā 3, pirmdienas pēcpusdienā no dzīvojamās ēkas evakuēti 11 iedzīvotāji, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD pārstāve Marita Masule aģentūrai BNS pastāstīja, ka pirmdien plkst.12.26 saņemts izsaukums uz minēto adresi. Ieradušies notikuma vietā glābēji secinājuši, ka deformējies pārsegums starp pagrabu un pirmo stāvu. Vienā vietā deformācija konstatēta piecu kvadrātmetru apmērā, bet otrā - trīs kvadrātmetru.

Uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāve Santa Viļuma savukārt pastāstīja, ka ēkā nobrukuši pagraba griesti, bet pats pirmā stāva dzīvoklis nav cietis. Ēkā noteikta avārijas situācija. Pēc sākotnējās apskates, uzņēmums pagrabā konstatējis nelikumīgu būvniecības darbu pazīmes. Šobrīd gan vēl nav iespējams pateikt, kāda veida nelikumīgie būvdarbi ēkā tikuši veikti.

No ēkas pašu spēkiem evakuējušies vienpadsmit cilvēki - deviņi pieaugušie un trīs bērni. Negadījumā cilvēki nav cietuši. Vaļuma pastāstīja, ka daļa cilvēku naktsmājas atraduši pie radiniekiem vai draugiem, bet citiem pašvaldība nodrošinās naktsmītni.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas domes (RD) atbildīgie eksperti, lai novērtētu ēkas stāvokli un norobežotu notikuma vietu.

BNS / Foto: maps.google.com