foto: LETA
Jeremejevs aiziet no Zaļās partijas; lems par Kalnozola un Kļaviņa atrašanos politiskajā spēkā
Valentīns Jeremejevs.
Politika
2018. gada 12. novembris, 13:49

Jeremejevs aiziet no Zaļās partijas; lems par Kalnozola un Kļaviņa atrašanos politiskajā spēkā

Jauns.lv / LETA

No Latvijas Zaļās partijas (LZP) aizgājis politiskā spēka Rīgas nodaļas vadītājs Valentīns Jeremejevs, informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Jeremejevs savā iesniegumā līdz ar lūgumu izslēgt viņu no partijas arī paudis neapmierinātību ar LZP neatsaukšanos viņa rosinājumiem attiecībā uz vides jautājumu sakārtošanu. Tavars gan pauž, ka šādi ierosinājumi no aizejošā biedra viņa darbības laikā partijā neesot saņemti.

Vēl pirms iesnieguma saņemšanas LZP valde jau esot plānojusi izvērtēt Rīgas nodaļas vadītāja atbilstību partijas biedra statusam, ņemot vērā, ka viņš ar savu rīcību esot grāvis partijas tēlu, norādīja LZP valdes priekšsēdētājs.

Partijas pārstāvji tāpat paredzējuši izvērtēt bijušā Saeimas deputāta Valda Kalnozola atbilstību biedra statusam, jo par viņu saņemts "kārtējais iesniegums" no ierindas biedra par politiķa uzvedību ilgākā laika posmā. Reizē paredzēts lemt arī par bijušā parlamentārieša Askolda Kļaviņa atrašanos partijā, kurš līdz ar vienošanas par soda piemērošanu esot atzinis vainu par transporta kompensāciju nelikumīgu izmantošanu. Līdz ar to šajā jautājumā tika maldināta partijas valde, norādīja Tavars. Kļaviņš pašlaik ir apturējis darbību partijā.

Šodien "Latvijas Vēstnesī" publicēta oficiāla informācija par to, ka Kļaviņš ar 6.novembri atbrīvots no LZP valdes locekļa amata.

Iespējams, LZP valde šonedēļ varētu skatīt jautājumu par Kalnozolu un Kļaviņu.

Vaicāts par to, vai paredzēts arī veikt kādus soļus attiecībā Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (LZP), Tavars norādīja, ka Truksnis ir apturējis savu darbību partijā un vēlas pierādīt savu taisnību tiesā. LZP valdes priekšsēdētājs atzina, ka arī Jūrmalas mēra situācija met ēnu uz partijas reputāciju un ka politiskais spēks vēlas sagaidāt ātru tiesas lēmumu viņa gadījumā.

Jau ziņots, ka no KNAB izplatītās infografikas noprotams, ka Truksnim rosināts uzrādīt apsūdzību par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kā arī par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Valsts policija Truksni sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra nu jau bijušajam Saeimas deputātam Askoldam Kļaviņam saistībā ar nelikumīgu transporta kompensācijas iegūšanu piemērojusi 120 stundas piespiedu darba un uzlikusi valsts budžetā atmaksāt gandrīz 10 000 eiro.

Kā ziņots, pašlaik no partijas aizejošais LZP Rīgas nodaļas vadītājs Jeremejevs netika iekļauts ZZS 13.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstā pēc informācijas, kas publiskajā telpā izskanēja saistībā ar Jeremejeva izteikumiem un aktivitātēm.

Pirms nepilna gada Jeremejeva rakstītais raisīja vairākkārtēju ažiotāžu sociālajos tīklos. 2017.gada decembrī sociālajā tīklā "facebook.com" viņš norādīja, ka rosina parakstu vākšanu par referenduma rīkošanu, lai aizliegtu šogad jau notikušo "praidu" jeb seksuālo minoritāšu gājienu.