foto: LETA
"Jaunā Vienotība" izvirza vairākus nosacījumus, kādā gadījumā būtu gatava sadarboties ar Bordāna valdību
Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji - valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns (no labās) un apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvji - labklājības ministrs Jānis Reirs, apvienības priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš un Valmieras mērs Jānis Baiks.
Politika
2018. gada 9. novembris, 18:13

"Jaunā Vienotība" izvirza vairākus nosacījumus, kādā gadījumā būtu gatava sadarboties ar Bordāna valdību

LETA

"Jaunā Vienotība" būtu gatava atbalstīt Jāņa Bordāna (JKP) veidoto valdību ar vairākiem nosacījumiem, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka vadītājs Krišjānis Kariņš.

Politiķis norādīja, ka "Jaunā Vienotība" varētu atbalstīt Bordāna valdību, ja tai būtu skaidrs parlamenta vairākuma atbalsts un visi partneri vienotos par darāmajiem darbiem. Tāpat "Jaunā Vienotība" valdībā vēlētos uzņemties pārraudzību vismaz par divām sfērām. Kariņš skaidroja, ka viena no prioritātēm būtu ārlietu nozares pārraudzība, bet par otro vēl būtu jādiskutē.

Komentējot Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvāto darba plānu, Kariņš pauda, ka tas vēl tiks izvērtēts.

Kā ziņots, līdz šim potenciālajai Bordāna valdībai atbalstu solījusi tikai "KPV LV", bet pārējās partijas ir izvairīgas savos vērtējumos.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis devis Bordānam divas nedēļas - līdz 21.novembrim, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu premjera kandidātu veidot valdību.