foto: LETA
50 uz 50 - tā Raivis Dzintars vērtē Bordāna izredzes izveidot valdību
Raivis Dzintars.
Politika
2018. gada 8. novembris, 20:36

50 uz 50 - tā Raivis Dzintars vērtē Bordāna izredzes izveidot valdību

Jauns.lv / LETA

Pagaidām ir ļoti pāragri runāt par nominētā premjera amata kandidāta Jāņa Bordāna (JKP) izredzēm divās nedēļās izveidot valdību, sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš gan norādīja, ka pašlaik Bordāna izredzes vērtē kā 50 pret 50. Sava politiskā spēka pirmo sarunu ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) pēc Bordāna nominēšanas premjera amatam Dzintars vērtēja neitrāli. Viņš skaidroja, ka JKP tika uzdoti vairāki VL-TB/LNNK interesējošie jautājumi, uz ko tiek gaidītas atbildes. Tāpat sarunā ar JKP tika diskutēts par labākajiem sadarbības modeļiem.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bordānam devis divu nedēļu laiku, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu premjera kandidātu veidot valdību.

Bordāna vērtējumā pirmā sarunu kārta ar potenciāliem sadarbības partneriem ir tuvinājusi politiķus veiksmīgai valdības izveidei. Bordāns ir par 80% pārliecināts, ka viņa veidoto valdību apstiprinās.

JKP valdības veidošanā neplāno sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību. Visas pārējās tā dēvētās labēji centriskās partijas ir paudušas gatavību sarunām ar Bordānu un JKP par valdības veidošanu.