foto: LETA
Gaujas Nacionālajā parkā aiztur maluzvejniekus, kas zivis medīja ar žebērkli
112
2018. gada 8. novembris, 17:25

Gaujas Nacionālajā parkā aiztur maluzvejniekus, kas zivis medīja ar žebērkli

Jauns.lv / LETA

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) inspektori šodien Gaujas Nacionālā parka teritorijā netālu no Priekuļiem aizturēja divus maluzvejniekus, kuri zivju nogalināšanai izmantojuši žebērkli, informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa skaidroja, ka DAP inspektori, turpinot pastiprinātu kontroli lašupēs, ceturtdien devās reidā gar Raunas upi un uz nomaļas taciņas satika divus vīriešus ar aizdomīgiem maisiem. Pēc inspektoru pamanīšanas vīrieši metās bēgt pāri upei un centās atbrīvoties no loma, to iemetot krūmos.

Abi maluzvejnieki tika aizturēti un pie žebērklis, savukārt lomā tika konstatētas divi beigti taimiņi. Vīriešiem sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un viņiem būs jāatlīdzina zivju resursiem nodarītie zaudējumi - 715 eiro par katru zivi.

Rēna arī norādīja, ka DAP izskatīs administratīvo lietu un lems par soda noteikšanu par zivju iegūšanu ar aizliegtiem rīkiem lašveidīgo zivju lieguma laikā. Turklāt nodarījums pastrādāts aizsargājamā dabas teritorijā.

Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem Makšķerēšanas noteikumiem Latvijas iekšējos ūdeņos paturēt lomā lašus un taimiņus ir aizliegts visu gadu, izņemot atsevišķas, īpaši norādītas teritorijas un licencētās makšķerēšanas vietas. Savukārt nārsta laikā no 1.oktobra arī šajās īpaši norādītajās vietās lašus ķert nedrīkst. Lašupēs periodā no 1.oktobra līdz novembra vai decembra beigām aizliegts arī spiningot.