foto: LETA
Bordāns: pirmā sarunu kārta ar partijām tuvinājusi veiksmīgai valdības izveidei
Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns (no labās), partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks un "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.
Politika
2018. gada 8. novembris, 16:05

Bordāns: pirmā sarunu kārta ar partijām tuvinājusi veiksmīgai valdības izveidei

LETA

Pirmā sarunu kārta ar potenciāliem sadarbības partneriem ir tuvinājusi politiķus veiksmīgai valdības izveidei, uzskata premjera amata kandidāts Jānis Bordāns (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis žurnālistiem atkārtoti pauda, ka iespēju izveidot veiksmīgu valdību vērtē kā 80% pret 20%.

Bordāns norādīja, ka šodien tika noslēgta pirmā sarunu kārta ar visām partijām, kas varētu darboties viņa vadītajā valdībā - "KPV LV", "Attīstībai/Par!", nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jauno Vienotību" (JV).

Pēc tikšanās ar JV politiķiem Bordāns teica, ka tika izrunāta turpmākā valdības veidošanas gaita. Piektdien, 9.novembrī, Jaunā konservatīvā partija (JKP) iesniegs potenciāliem partneriem redzējumu par valdības darba plāna projektu. Savukārt pirmdien, 12.novembrī, plkst.13 JKP paredzēta tikšanās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem.

JV politiķis Edgars Rinkēvičs norādīja, ka politiskais spēks izvērtēs sarunu gaitu un JKP piedāvājumu uzņemties atbildību par Ārlietu ministriju (ĀM). Tāpat JV sniegšot savus priekšlikumus valdības darba plānam.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bordānam devis divu nedēļu laiku, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu premjera kandidātu veidot valdību.

Prezidents sagaida, ka ar viņu tiks saskaņoti iespējamie ārlietu un aizsardzības ministru kandidāti.

Bordāns ir par 80% pārliecināts, ka viņa veidoto valdību apstiprinās, trešdien pēc tikšanās ar Vējoni viņš atzina žurnālistiem. Tomēr viņš uzreiz piebilda, ka no tā dēvētajām labēji centriskajām partijām jaunās valdības veidošanā nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību.

Visas pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas ir paudušas gatavību sarunām ar Bordānu un JKP par valdības veidošanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās