foto: LETA
Noskaties: Gobzems beidzot paskaidro, kādēļ neietu Pabrika veidotā valdībā
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks (no labās) un "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems pēc Valsts prezidenta paziņojuma, ka valdības veidošanu uztic Jaunās konservatīvās partijas premjera amata kandidātam Jānim Bordānam.
Politika
2018. gada 8. novembris, 14:31

Noskaties: Gobzems beidzot paskaidro, kādēļ neietu Pabrika veidotā valdībā

Jauns.lv

“Pēc pirmās dienas tāda viltus triumfa, ko varbūt izbaudīja daži politiķi, ir jāsaprot, ka politiskajā retorikā arī mūsu potenciālajiem sadarbības partneriem, to skaitā arī “Attīstībai/Par!”, mazliet jāsamazina prieka un triumfa līmenis un jāsaprot, ka šobrīd valdību potenciāli iespējams izveidot arī bez atsevišķiem politiskiem spēkiem,” komentējot savu teikto brīdi pēc tam, kad Valsts prezidents premjera amatam nominēja J. Bordānu, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” pauda “KPV LV” līderis Aldis Gobzems.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gobzems piebilda, ka politiskajās sarunās visi partneri ir jāuztver līdzvērtīgi un aicina to darīt arī kolēģus no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”.

Valsts prezidents nosauc pirmo Ministru prezidenta amata kandidātu

Valsts prezidents nosauc Ministru prezidenta amata kandidātu.

gallery icon
23

 Lai izvairītos no Jāņa Bordāna sastādītās valdības “torpedēšanas”, “KPV LV” jau savlaicīgi norādīja, ka neatbalsta Arti Pabriku kā premjera amata kandidātu: “Tam nav nekāds sakars ar emocijām. Arī pirms nominācijas netiešā formā mēs teicām, ka neatbalstīsim OIK turpināšanas valdību – tas tika teikts gan publiski, gan Valsts prezidentam – tā ir absolūta konsekvence. Vakar tas tika konkretizēts un pateikts konkrētā piemērā.”

13.Saeimas pirmā sēde

13.Saeimas pirmā sēde bijusi nepilnu pusotru stundu īsāka nekā pirms četriem gadiem notikusī 12.Saeimas pirmā sēde.

gallery icon
241

“Mēs šādi konsekventi arī darbosimies. “KPV LV” uzskata, ka politikā ar konsekventu rīcību ilgtermiņā daudz ko var panākt,” piebilda Gobzems.