foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
Austrāliešu puiša bērēs, kurš mira izaicināts apēst gliemezi, brālis paudis spēcīgu ziņu viņa draugiem
2018. gada 8. novembris, 12:00

Austrāliešu puiša bērēs, kurš mira izaicināts apēst gliemezi, brālis paudis spēcīgu ziņu viņa draugiem

Jauns.lv

Pulcējoties milzīgam pūlim, pēdējā gaitā Austrālijā pavadīts Sems Beilers – puisis, kuru pasaule iepazina kā 19 gadus vecu jaunieti, kurš draugu izaicināts, apēda gliemezi un astoņus gadus vēlāk nomira no smagas infekcijas. Sema brālis puišiem, kuri viņu izaicināja apēst (kā vēlāk izrādījās inficēto) gliemezi, paudis spēcīgu ziņu. 

Sems Beilers nomira pagājušajā piektdienā – astoņus gadus pēc it kā nevainīgām derībām, kurās tika izaicināts apēst pa mājas pagalmu lienošu gliemezi. 

Lai arī puiša bērēs netrūka asaru un līdzjūtību ģimenei, sanākušie ar smaidu atcerējušies 29 gadus veco puisi, kurš dzīvi izdzīvojis bez robežām. 

Bērēs uzrunu teikuši gan Sema draugi, gan ģimene, kā arī skolas direktors un ārstējošie ārsti, raksturojot puisi kā uzticamu draugu un sabiedrības dvēseli. 

Bērēs uzrunu teicis arī Sema jaunākais brālis Džošs. Viņš uzsvēris, ka negribētu, lai draugi, kuri liktenīgajā vakarā 2010. gadā bija kopā ar viņa brāli justos vainīgi. Džošs arī izteicis pateicību tiem draugiem, kuri visus šos astoņus gadus bija kopā ar Semu, atbalstīja viņu un nenovērsās smagā veselības stāvokļa dēļ. 

“Mēs jūs mīlam, un jūs esat daļa no mūsu ģimenes uz visiem laikiem,” paudis Džošs. 

Par ko ir stāsts

2010. gadā Sems kopā ar bariņu draugu atpūties savas mājas pagalmā Sidnejā, kad kompānija pamanījusi pāri mājas lievenim lienošu kailgliemezi. Draugi nolēmuši slēgt derības, kurš uzdrīkstēsies gliemezi apēst, un Sems to izdarījis. 

Jau mirkli vēlāk jaunieti pārņēmis nespēks un smagas sāpes kājās. Sākotnēji Sema māte baidījusies, ka dēlam varētu būt multiplā skleroze, kas bija skārusi arī viņas vīru, bet ārsti šādu diagnozi nolieguši. Pēcāk Sems mātei atklājis, ka pirms dažām dienām derību dēļ apēdis mazu kailgliemezi, taču viņa izslēdza iespēju, ka pēkšņās sāpes varētu būt saistītas ar sīku gliemezi.

Jau dažas nedēļas vēlāk ārsti ģimenei atklāja šokējošu diagnozi – Sema ķermeni bija inficējis rets, parazītisks tārps, kas mitinās žurku plaušās. (Parazīts tiek izvadīts no žurku ķermeņa caur fekālijām,  kuras pēcāk bija apēdis gliemezis, ko notiesāja Sems). Cilvēki var inficēties arī ēdot neapstrādātu dzīvnieku gaļu vai nemazgātus dārzeņus, ar kuriem pirms tam mielojies inficēts gliemezis.

Pilnu stāsta versiju lasi šeit.