Latvijas diplomāts bijis spiests atvainoties Krievijai par Dombravas izteikumiem
Saeimas deputāts Jānis Dombrava.
Sabiedrība
2016. gada 16. februāris, 18:12

Latvijas diplomāts bijis spiests atvainoties Krievijai par Dombravas izteikumiem

Jauns.lv

Latvijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Krievijas Ārlietu ministrijā (ĀM) esot bijis spiests atvainoties par Saeimas deputāta Jāņa Dombravas (VL-TB/LNNK) izteikumiem, apgalvo Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Savukārt Latvijas puse atzīst, ka tikšanās ir bijusi, taču nevarot runāt par atvainošanos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dombrava telekompānijai LNT bija izteicies, ka Vešņakovs būtu sen jāmet ārā no Latvijas, jo "tik klaja necieņas izrādīšana valstī, kurā viņš atrodas kā vēstnieks, un iejaukšanās iekšpolitikā nav redzēta no nevienas citas amatpersonas, no diplomāta".

Vešņakovs stāstīja, ka saistībā ar šo incidentu Latvijas diplomāts esot ieradies Krievijas ĀM un izteicis atvainošanos. Par to Krievijas vēstniecība paziņoja sociālajā vietnē "Twitter", tomēr attiecīgais ieraksts ātri tika izdzēsts.

Latvijas ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons  apliecināja, ka tikšanās Krievijas ĀM tiešām norisinājusies un tajā piedalījies Latvijas pilnvarotais lietvedis. Saruna ministrijā bijusi par plašu Latvijas un Krievijas attiecību spektru, un Latvijas pārstāvis Krievijas pusei vēlreiz esot izskaidrojis parlamentārās sistēmas darbu.

Latvijas pilnvarotais lietvedis norādījis, ka atsevišķu deputātu izteikumi nav un nevar tikt interpretēti kā Latvijas valdības pozīcija, tie ir vērtējami kā deputāta individuālais viedoklis.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA