Vējonis dod padomu Kučinskim, kas tuvākajā laikā būtu jāizdara
Šādu aicinājumu prezidents Kučinskim izteicis, šodien ar viņu tiekoties, lai pārrunātu valstī aktuālos jautājumus.
Politika
2016. gada 16. februāris, 20:11

Vējonis dod padomu Kučinskim, kas tuvākajā laikā būtu jāizdara

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) tuvākajā laikā izstrādāt rīcības plānu, lai sasniegtu valdības deklarācijā izvirzītos mērķus, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādu aicinājumu prezidents Kučinskim izteicis, šodien ar viņu tiekoties, lai pārrunātu valstī aktuālos jautājumus. Sarunas gaitā amatpersonas īpašu uzmanību pievērsušas Ministru kabineta dienas kārtības jautājumiem un gaidāmajām diskusijām Eiropadomē.

Lai arī valdības deklarācijā izvirzīto mērķu sasniegšanas rīcības plāna apstiprināšana pieļaujama pat triju mēnešu laikā, amatpersonas bija vienisprātis, ka šis darbs ir paveicams īsākā laika posmā.

"Jaunajai valdībai no pirmās dienas jāstrādā ar pilnu atdevi," sacīja Vējonis.

Pārrunājot Eiropadomes 18. un 19.februāra sanāksmes dienas kārtību, Valsts prezidents atzīmēja, ka Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska sagatavotie priekšlikumi jaunam nolīgumam ar Apvienoto Karalisti ir solis pareizajā virzienā un labs pamats tālākajam darbam. "Latvijas interesēs ir panākt vienošanos ar Apvienoto Karalisti, kas ļautu saglabāt brīvas darbaspēka kustības principu," vērtējot darbaspēka brīvas kustības un sociālos aspektus, uzsvēra valsts pirmā persona.

Jautājumā par migrācijas politiku un turpmākiem iespējamiem pasākumiem bēgļu krīzes risināšanai prezidents aicināja galvenokārt atbalstīt tādus pasākumus, kas ir vērsti uz Eiropas Savienības ārējo robežu stiprināšanu un robežkontroles pilnveidošanu, kā arī efektīviem atpakaļatgriešanas mehānismiem.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Ieva Lūka/LETA