foto: Ekrānuzņēmums
Izvarošanas skandāls Ufā: jaunā izmeklētāja neatceras notikumu gaitu
23 gadus vecā izmeklētāja tikai šogad absolvēja Ufas tiesību institūtu.
112
2018. gada 8. novembris, 06:36

Izvarošanas skandāls Ufā: jaunā izmeklētāja neatceras notikumu gaitu

Jauns.lv

23 gadus vecā Ufas policijas darbiniece, kura apsūdzēja izvarošanā trīs augstāka ranga policijas darbiniekus, incidenta brīdī bijusi alkohola reibumā un neatceras notikušā detaļas, "RIA Novosti" paziņoja avots no Baškīrijas izmeklēšanas institūcijas.

Oktobra beigās Ufas policijā ar iesniegumu par izvarošanu vērsās 23 gadus veca meitene, kura strādāja par izmeklētāju. Viņa paziņoja, ka naktī uz 30. oktobri trīs kolēģi Ufas rajona migrācijas lietu departamenta ēkā uzbrukuši viņai un vēlāk izvarojuši. Pēc notikušā reģiona Iekšlietu ministrijas vadība atlaida divus policijas priekšniekus, kuri bija atbildīgi par Ufas un Karmaskaļinskas rajonu, kā arī Baškīrijas migrācijas departamenta vadītāju.

Uzsākta krimināllieta par grupveida izvarošanu. Iepriekš Kirovas tiesa Ufā visus aizdomās turamos arestēja uz diviem mēnešiem - līdz 31. decembrim. Apsūdzēto aizstāvji Kirovas tiesas lēmumu pārsūdzēja augstākā instancē.

foto: Ekrānuzņēmums
23 gadus vecā izmeklētāja tikai šogad absolvēja Ufas tiesību institūtu.

"Tika veikta sākotnējā pārbaude, kurā noskaidrojies, ka meitene notikumu naktī atradusies smagā alkohola reibumā. Viņa nespēj atcerēties notikumu gaitu. Eksperti ziņo, ka zilumi uz cietušās meitenes ķermeņa nav radušies vardarbības rezultātā. Saskaņā ar provizoriskiem datiem, starp meiteni un diviem policistiem tonakt bijušas intīmas attiecības, bet viens no trijiem arestētajiem policistiem birojā tobrīd nebija," pastāstīja izmeklēšanā iesaistīts avots.

Jau ziņots, ka incidents notika 30. oktobra naktī Ufas rajona migrācijas lietu departamenta ēkā. 23 gadus vecā meitene, kura strādā par izmeklētāju, paziņoja, ka trīs kolēģi viņu izvaroja - 51 gadu vecais Ufas rajona iekšlietu biroja priekšnieks Eduards Matvejevs, 50 gadus vecais Karmaskaļinskas rajona iekšlietu biroja priekšnieks Salavats Gaļijevs un 34 gadus vecais Migrācijas departamenta vadītājs Pāvels Jaromčuks.

foto: Ekrānuzņēmums
Par izvarošanu aizturētie policisti: Pāvels Jaromčuks, Eduards Matvejevs un Salavats Gaļijevs.

Ja tiks pierādīta grupveida izvarošana, tad policistiem draud vairāk nekā 10 gadu cietumsods.

Tikmēr viena no apsūdzētā plicista sievām Vasiļa apgalvojusi, ka tonakt viņas vīrs bijis mājās. Par notikušo viņa uzzinājusi gandrīz dienu vēlāk: "Gaidīju vīru uz pusdienām, bet viņa vietā pie durvīm piezvanīja izmeklētāji."

Par izvarošanu aizdomās turamos policistus nogādā tiesā

Policistu pavadībā Kirovas apgabaltiesā tiek nogādāts 50 gadus vecais Karmaskaļinskas rajona iekšlietu biroja priekšnieks Salavats Gaļijevs.

gallery icon
7

"Neviens meiteni piespiedu kārtā kabinetā neierāva, turkāt viņa pie priekšniekiem neatnāca viena. Janajai izmeklētājai līdzi bija draudzene, kuras tur uzaicināja viens no aizdomās turamajiem," pastāstīja avots no Baškortostānas tiesībaizsardzības iestādes.

23 gadus vecās izmeklētājas versija

Cietusī atklāja, ka policijas pārvaldē tajā naktī visi trīs draugi: Ufas rajona policijas priekšnieks, Karamaskaļinskas rajona priekšnieks un Migrācijas departamenta vadītājs sarīkojuši pasēdēšanu. Iedzeršanas laikā viņi atcerējušies par savu jauno kolēģi.

foto: Ekrānuzņēmums
23 gadus vecā izmeklētāja, kuru izvaroja pašas kolēģi.

Drosmīgākais no viņiem palūdzis padoto ierasties kabinetā, aizbildinoties ar darba lietām. Tā kā pie viņas vērsies vecākais virsnieks, izmeklētāja nevarēja atteikt, un viņa pat nenojauta, ka viss izvērtīsies tik briesmīgi. Sākumā viņi vēlējušies meiteni piedzirdīt, bet pēc tam visi trīs vīrieši par padoto ņirgājušies līdz pat rītam. Pēc notikušā viņa neklusēja un pastāstīja par izvarošanu savam tēvam, kurš ir augstas pakāpes gvardes darbinieks, kā arī uzrakstīja iesniegumu izmeklēšanas komisijai, pēc kā arī tika ierosināta lieta.
 
Cietusī ir viena no ietekmīgākā Ufas rosgvardes darbinieka, OMON ģenerāļa meita. Simpātiskā meitene esot teicamniece un vecāku lepnums. Viņa nesen beigusi studijas un šā gada jūlijā absolvējusi Ufas tiesību institūtu un sākusi strādāt Ufas rajona Baškortostānas iekšlietu birojā par izmeklētāju.

Tēmas