Politika
2018. gada 6. novembris, 19:24

Kaimiņš kritizē deputātus par Saeimas Prezidija pārvēlēšanu: "Tas neatbilst pilsoņu izvēlei"

LETA

Partijas "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Jaunā Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība acīmredzot ir "saslēgušās", lai ievēlētu konkrētus Saeimas Prezidija locekļus, un tajā ņem dalību arī "Saskaņa", pauda "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

Politiķis uzsvēra, ka "KPV LV" ir turējusi vārdu un pirmajos balsojumos atbalstījusi Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kandidāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu.

Savukārt starp "Attīstībai/Par!", VL-TB/LNNK, "Jauno Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību ticis noslēgts pakts, lai ievēlētu konkrētus politiķus Prezidijā, uzskata Kaimiņš. Tas nozīmējot, ka līdz ar pirmo 13.Saeimas sēdi minētām partijām pašu nosauktās "sarkanās līnijas" ir dzēstas, vērtēja Kaimiņš.

Uz pirmo sēdi sanāk 13. Saeima

gallery icon
210

Ņemot vērā, ka Prezidijā savus amatus saglabājušas trīs līdzšinējās amatpersonas, šis nav jauns Prezidijs, uzskata politiķis. Tas neatbilstot pilsoņu izvēlei, Saeimas vēlēšanās atbalstot jaunos politiskos spēkus. Kaimiņš uzsvēra, ka "KPV LV" no labējām partijām guvusi vēlēšanās lielāko atbalstu, tātad tai būtu jābūt pārstāvētai parlamenta Prezidijā.

Vienlaikus Kaimiņš akcentēja, ka Prezidijs netiek ievēlēts "uz mūžu", tātad tā sastāvu varētu arī pārskatīt pēc "KPV LV" ierosinājuma.

13. Saeimas prezidija vēlēšanas

gallery icon
28

Kā ziņots, Kaimiņš kandidēja uz otrā Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu, taču balsu vairākumu guva "Jaunās Vienotības" deputāte Inese Lībiņa-Egnere. Līdz ar to "KPV LV" Saeimas vadībā pagaidām nebūs pārstāvēti.