Straujuma priecājas, ka rīta agrumā vairs nevajag diebt pie frizieres un varēs kafijot ar draudzenēm
Ekspremjere pēc valdības vadītājas amata atstāšanas izjūt atvieglojumu. Viņai premjeres amatā esot pat piedāvāts kukulis, no kura Straujuma gan atteikusies. Tagad viņa vēlas pabaudīt SPA, aiziet uz tirgu, pakafijot ar draudzenēm...
Sabiedrība
2016. gada 17. februāris, 06:09

Straujuma priecājas, ka rīta agrumā vairs nevajag diebt pie frizieres un varēs kafijot ar draudzenēm

Jauns.lv

Nule augsto amatu atstājusī ekspremjere Laimdota Straujuma priecājas, ka nu viņai būs vairāk laika personiskajai dzīvei – varēs ar draudzenēm biežāk aiziet uz kafejnīcu, kā vienkāršs cilvēks aizbraukt uz ārzemēm vai tirgū nopirkt skābētus gurķīšus.

Straujuma sniegusi interviju „TV24 Rīga” raidījumam „Rampas ugunis”, kurā atklājusi lietas, kuras nebūtu atļāvusies kā valdības vadītāja. Kopš ceturtdienas, kad viņai vairs katru rītu nav jābūt valdības mājā, Straujuma paspējusi vairākas lietas, kam iepriekš nevarēja atlicināt laiku. Piemēram, sestdien viņai vedeklas noorganizēja vārda dienas svinības. Tāpat ekspremjere arī aizgājusi uz tirgu iepirkt lauku labumus – skābētus gurķīšus un kāpostus. Esot valdības vadītājas amatā viņai tirgū sanācis pabūt tikai divas reizes, turklāt oficiālu pasākumu laikā, piemēram, ierakstot savas barikāžu laika atmiņas.

Tagad viņai arīdzan būšot vairāk laika pasēdēt ar draudzenēm kafejnīcā. Straujuma atklāja, ka viņai ir tikai divas sirdsdraudzenes – viena esot ķīmiķe, bet otra strādājot valsts pārvaldē. Premjeras amatā viņai ar draudzeni iznāca tikai vienreiz nepiespiesti papļāpāt „Balzama bārā”, iemalkojot kokteilīti. Tagad to varēšot biežāk. Tomēr viņai vairāk draugu ir vīrieši, nevis sievietes. Tam par iemeslu varētu būt tas, ka nepatīkot klačoties – kāda kurai kleita, pārspriest paziņu sānsoļus un tamlīdzīgi. Tādēļ viņai arī nepatīkot lasīt mīlestības romānus. Vīrieši esot daudz interesantāki sarunbiedri, uzsver politiķe. Daudzi Straujumas draugi vīrieši dzīvojot ārzemēs un jau tagad interesējas, kad varētu tikties ar paziņu.

Straujuma gan brauks ne tikai uz ārzemēm, bet arī uz savu dzimto Latgali. Viņas dzimtajā miestā gan vairs radi nedzīvo, bet citur - jā. Piemēram, viena no māsīcām, talantīgās ērģelnieces Ivetas Apkalnas mamma, ir Rēzeknes mūzikas vidusskolas direktora vietniece, un viņas labprāt apmeklējot koncertus „Gorā”. Latgaliski gan Straujuma nerunājot, jo viņas vecāki sazinājušies latviešu literārajā valodā. Tomēr saikne ar dzimto Latgali esot cieša, arī ar dižo novadnieku – dzejnieku Raini.

Straujuma pie sava vārda tika pēc tam, kad vecāki Rīgā bija noskatījušies Raiņa lugu „Uguns un nakts” un nolēmuši, ka meitai jādod lugas varones vārds. Arī citiem ģimenes locekļiem Rainis bijis tuvs – otrai Straujumas māsīcai dots Spīdolas vārds.

Tagad ekspremjerei būšot vairāk laika veltīt sev pašai. Piemēram, viņa vēlas aiziet uz SPA. Būs arī vairāk laika izgulēties. Esot premjeres amatā viņai iznāca naktsmieram veltīt tikai 5 stundas diennaktī, un tas bija gana saspringti. Arī aspekts, ka Latvijas prezidentūras laikā viņai ik rītu pulksten septiņos vajadzēja sēsties frizieres krēslā, lai sevi sapostu atbildīgajam darba, nogurdinājis.

Atpūta tagad esot ne tikai viņai, bet arī viņas frizierei, kurai katru rītu agri vajadzēja braukt no Ropažiem uz Rīgu sakārtot premjeres frizūru.

Tagad Straujuma būs viena no 100 Saeimas deputātiem. Lielo atbildību vairs nebūs jāuzņemas vienai pašai, to varēs dalīt ar simtu. Tomēr savas sarkanās līnijas viņa nepārkāps un būs atbildīga.

To jau nācies pierādīt, esot premjeres amatā, kad viņai piedāvāts kukulis. Straujuma atklāja, ka viņai esot piedāvāts kukulis, bet no tā atteikusies. Sīkāk gan viņa par to nerunāja.


Elmārs Barkāns/Foto: Evija Trifanova/LETA