foto: Publicitātes
Koris "Kamēr..." iegūst galveno balvu prestižā konkursā Spānijā
Koris "Kamēr..." konkursā Tolosā.
Kultūra
2018. gada 4. novembris, 16:52

Koris "Kamēr..." iegūst galveno balvu prestižā konkursā Spānijā

Jauns.lv / LETA

Jauniešu koris "Kamēr…" ieguvis galveno balvu 50.Tolosas Starptautiskajā koru konkursā, pastāstīja kora direktore Madara Ambrēna.

Šī uzvara korim dod tiesības nākamgad piedalīties Eiropas kormūzikas Grand Prix izcīņā, pastāstīja Ambrēna.

Koris "Kamēr..." triumfējis 18 koru konkurencē. Finālam bez tā kvalificējās vēl trīs kori - no Indonēzijas, Zviedrijas un Ukrainas.

Tāpat Koris "Kamēr..." ieguvis skatītāju simpātiju specbalvu.

Konkurss norisinājās no 31.oktobra līdz 4.novembrim Tolosā, Spānijā. Tas ir viens no kopumā sešiem Eiropas Grand Prix konkursa posmiem.

Par kora "Kamēr…" galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju šovasar kļuva Aivis Greters, kurš pats bijis "Kamēr..." dziedātājs kopš 2009.gada un otrais diriģents kopš 2012.gada.

Kopš 2012.gada šos pienākumus uzņēmās Jānis Liepiņš, kura vadībā koris ieguvis uzvaras vairākos starptautiskos konkursos, tai skaitā kļuvis par divkārtēju Eiropas kormūzikas Grand Prix ieguvēju, kā arī triumfējis XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku Koru konkursā.

Liepiņa vadībā izskanējuši tādi kora projekti kā "Svētā vēja dziedājumi", "Amber songs" un "Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…", bet abu diriģentu kopdarbs ir kora jaunākais albums "Pelēcis. Plakidis. Kamēr…".