foto: Diāna Lozko/LETA
Iespaidīgu parādu dēļ Rīgā atsāk bloķēt automašīnu riteņus
Automašīna ar riteņu bloķētāju.
Sabiedrība
2018. gada 5. novembris, 07:21

Iespaidīgu parādu dēļ Rīgā atsāk bloķēt automašīnu riteņus

Jauns.lv

No novembra Rīgas ielās atsākta riteņu bloķēšana tiem spēkratiem, kuru īpašnieki nebūs apmaksājuši jau trīs soda kvītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visi pēcapmaksas paziņojumi, ko pārkāpēji saņēmuši līdz 1. novembrim, tiks piedzīti parastajā kārtībā, bet, sākot no šā datuma, tos uzskaita no jauna.

"Rīgas satiksmes" Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs Jānis Gailītis skaidro, ka riteņu bloķēšanas iekārtas izmantos, lai samazinātu un novērstu situācijas, kad ielu malās novietoto auto īpašnieki sistemātiski nemaksā par autostāvvietu.

“Piecu gadu laikā autovadītāji uzkrājuši parādu 3,4 miljonu eiro apmērā. Ar parādu piedziņas kompāniju iesaisti un citiem paņēmieniem mums izdodas piedzīt vidēji 67% no Latvijas iedzīvotājiem izrakstītajiem sodiem, taču ar ārvalstīs reģistrētiem auto iet sliktāk – piedzīt izdodas vien 7% piemēroto pēcapmaksas paziņojumu summas,” stāsta Gailītis. Rekordists ir kāds Latvijas iedzīvotājs, kuram izrakstītas 798 soda kvītis.

Tagad, konstatējot pārkāpumu otrreiz, autovadītājam četrās valodās atstāj brīdinājumu, ka transportlīdzekli nākamreiz var bloķēt.

Ja riteņu bloķētājs ir uzlikts, autovadītājam atstāj informāciju gan par apmaksājamā soda apmēru, gan to, kā rīkoties tālāk. Sākotnēji būs jāapmaksā visi parādi. Izmantojot bankas karti vai e-talonu, to var izdarīt Rīgas satiksmes autostāvvietu maksas automātos, klientu apkalpošanas centros, lietotnē "Riga Card" vai turpat pie kontroliera. Skaidrā naudā apmaksāt sodu vairs nevar.

Pēc tam jāpiesaka bloķēšanas iekārtas noņemšana pa tālruni 8585 vai 80001919, un divu stundu laikā ieradīsies kontrolieris, kurš iekārtu noņems. Tālrunis darbojas no pulksten 6 līdz 23 katru dienu, tātad naktī nekur aizbraukt nevarēs.