Mājā Dobeles pusē sadeg cilvēks un suns
Bērzes pagastā ugunsgrēkā dzīvību zaudējis pagaidām nenoskaidrota vecuma un dzimuma cilvēks, kā arī suns.
112
2016. gada 18. februāris, 09:00

Mājā Dobeles pusē sadeg cilvēks un suns

Jauns.lv

Vakar ugunsgrēkā Dobeles novadā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izsaukumu uz ugunsgrēku Bērzes pagastā VUGD darbinieki saņēma plkst. 22.44. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 100 kvadrātmetru (m2) platībā un tai ir iebrukušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, kura dzimums un vecums vēl tiek noskaidrots, kā arī tika atrasts bojā gājis suns. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.2.47.

Savukārt Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā pēc plkst.19 dega vienstāvu dzīvojamā māja. 90 kvadrātmetru platībā dega jumts, jumta un starpstāvu pārsegums, kā arī sadzīves mantas.

Ugunsgrēkā cieta aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā rokas traumu guva ugunsdzēsējs. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.1.08.

Naktī plkst.00.34 tika saņemts izsaukums uz Naukšēnu pagastu, kur dega kūts. Kūtī atradās mājputni. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka 128 m2 platībā deg koka kūts. Ugunsgrēkā sadega traktors, astoņas vistas, sešas pīles, četras zosis. Dzēšanas darbos palīdzēja Naukšēnu novada brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda un plkst. 7.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, elektrības sadales skapis, divi dīvāni, kravas automašīna, kaķu māja, atkritumu tvertne un garāžas vārti, dārza māja, divi celtniecības vagoni, garāžas starpsiena un jumta pārsegums, divas dzīvojamās mājas, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Līdztekus glābēji palīdzēja vīrietim noņemt gredzenu no uztūkuša pirksta, savukārt Iecavā un Rīgā no kokiem tika nocelti divi kaķi, kuri saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 24 ugunsgrēki - 12 ugunsnelaimes dzēstas novados, deviņas - Rīgā, bet trīs - citās lielajās pilsētās.

24 stundu laikā VUGD darbinieki veikuši arī 11 glābšanas darbus - sešus Rīgā un piecus - novados. Savukārt astoņi no visiem saņemtajiem izsaukumiem izrādījušies maldinoši.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas