Rīgas pašvaldības policija atskaitās par paveikto un informē par prioritātēm
Policijā saņemto oficiālo iesniegumu skaitā vērojams samazinājums, kas, iespējams, skaidrojams ar iedzīvotāju aktivitātēm un izvēli biežāk sazināties ar policiju sociālajos tīklos un ar RPP mobilās lietotnes starpniecību, kuras ieviešana ir pilnībā attaisnojusies.
Runā Rīga
2016. gada 18. februāris, 17:59

Rīgas pašvaldības policija atskaitās par paveikto un informē par prioritātēm

Jauns.lv

Šodien, 18.februārī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komitejas izbraukuma sēdes laikā Rīgas pašvaldības policija (RPP) informēja par pagājušajā gadā paveikto, kā arī norādīja uz šī gada darba prioritātēm un veicamiem uzdevumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass norādīja, ka darbs ir bijis intensīvs, policijā saņemto izsaukumu skaits turpina palielināties, pērn tie bija 72 619 izsaukumi, kas,  salīdzinot ar 2014.gadu,  ir par 12,2% vairāk.

Policijas redzeslokā 2015.gadā nonāca 14 896 personas, tostarp teju astoņi tūkstoši par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu vai uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, 897 meklēšanā izsludinātas personas, no kurām  68 nepilngadīgas personas.

Satraucoša statistika vērojama bērnu tiesību aizsardzības uzraudzības jomā. 2015.gadā 222 bērnus policijas darbinieki nogādāja drošā vidē, 56 bērni šķirti no ģimenēm. Pagājušajā gadā kopumā fiksēti 579 pārkāpumi, kas vērsti pret nepilngadīgām personām, tai skaitā 89 gadījumos personas pie atbildības sauktas par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, kas ir par 47 gadījumiem vairāk kā 2014.gadā.

Pagājušajā gadā, optimizējot esošos darbinieku resursus, ir izdevies palielināt policijas klātbūtni Pārdaugavas un Sarkandaugavas rajonos, kas uzlabo drošību un kārtību pilsētā, kā arī samazina policijas ekipāžu ierašanās laiku notikuma vietā pēc informācijas - izsaukuma saņemšanas.

Policijā saņemto oficiālo iesniegumu skaitā vērojams samazinājums, kas, iespējams, skaidrojams ar iedzīvotāju aktivitātēm un izvēli biežāk sazināties ar policiju sociālajos tīklos un ar RPP mobilās lietotnes starpniecību, kuras ieviešana ir pilnībā attaisnojusies. Pērn mobilā lietotne informācijas iesniegšanai pašvaldības policijai izmantota piecos tūkstošos gadījumu.

Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieku uzraudzītajās astoņās pašvaldības peldvietās nav noslīkusi neviena persona, 2015.gadā peldvietās izglābtas četru peldētāju dzīvības.

Atzīmējami rezultāti pagājušajā gadā gūti akcizēto preču tirdzniecības noteikumu ievērošanas kontrolē, 2015.gadā kopumā izņemti 507 520 tabakas izstrādājumi bez LV akcīzes markām un 887,7 litri nelegālā alkohola, darbu šajā jomā plānots turpināt arī šogad.

Iezīmējot šā gada mērķus, J.Lūkass norādīja, ka, sekojot līdzi pasaulē notiekošajam, nedomāt par mūsu iedzīvotāju drošību būtu bezatbildīgi, tādēļ policijas darba prioritātes šim gadam ir iedzīvotāju drošības un sabiedriskās kārtības uzlabošana pilsētā, ko plānots sasniegt ar tehnisko līdzekļu palīdzību, tai skaitā pilsētas Videonovērošanas centra darbības modernizāciju, turpināt policijas patruļu skaita palielināšanu pilsētas ielās, optimizējot iekšējos resursus, iespējami samazināt policijas reaģēšanas laiku uz iedzīvotāju sniegtajiem izsaukumiem, kā arī veicināt sadarbību ar iedzīvotājiem, tai skaitā neformālās komunikācijas veidā.

RPP 2015.gada darba pārskata pilnā versija atrodama šeit.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA