Garās rindas Rīgas Austrumu slimnīcā beidzot nedaudz sarukušas
Situācija ar dzīvo rindu Austrumu slimnīcā normalizējusies; pierakstīties būs iespējams arī citās dienās.
Sabiedrība
2016. gada 18. februāris, 18:17

Garās rindas Rīgas Austrumu slimnīcā beidzot nedaudz sarukušas

Jauns.lv

Situācija ar rindām Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā šobrīd ir normalizējusies, tomēr joprojām ļoti daudz cilvēku zvana uz slimnīcas pieraksta tālruni un visus uzreiz apkalpot nav iespējams, pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka šodien slimnīca atvēra pierakstu pie speciālistiem un, neraugoties uz to, ka reģistratūra atveras tikai plkst.8, cilvēki rindā sāka gaidīt jau no plkst.6. Potetinova arī stāstīja, ka, pretēji izskanējušajai informācijai, rindā gaidītāji nav sakāvušies, bet gan notikusi grūstīšanās. Lai risinātu situāciju ar garajām rindām, mobilizēti papildu resursi gan reģistratūrā, gan pie pieraksta tālruņiem.

Atšķirībā no rīta, šobrīd slimnīcas stacionāros "Gaiļezers" un Latvijas Onkoloģijas centrs rindu praktiski nav. Potetinova domā, ka februāra sākumā saceltā ažiotāža, kad dažu stundu laikā tika aizpildīta rinda uz valsts apmaksātajiem izmeklējumiem, cilvēkus ir satraukusi un radījusi bailes, ka tas varētu atkārtoties.

Viņa arī pastāstīja, ka joprojām tiek saņemti ļoti daudz zvanu. Maksimālais cilvēki skaits, ko iespējams ievietot gaidīšanas rindā, ir 70, un šāds skaitlis saglabājas nemainīgs. Slimnīca aicina cilvēkus izmantot e-pieraksta iespējas, aizpildot pieraksta formu slimnīcas mājaslapā vai sūtot e-pastu uz "pieraksts@aslimnica.lv".

Potetinova arī mierināja, ka pierakstīties uz valsts apmaksātām speciālistu konsultācijām būs iespējams arī citās dienās, jo atšķirībā no februāra sākuma, kad pieraksts tika veidots uz martu, tagad pieraksts tiek veikts līdz jūlijam, pie atsevišķiem speciālistiem - pat līdz septembrim.

Jau ziņots, ka 1.februārī Austrumu slimnīcā dažu stundu laikā uz atsevišķiem izmeklējumiem aizpildītas visas valsts kvotētās vietas.

Tajā dienā tika atvērts pieraksts uz izmeklējumiem martā - magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, ultrasonogrāfiju un osteodensitometriju. Jau līdz pusdienlaikam bija aizpildītas valsts apmaksātās vietas uz magnētisko rezonansi Latvijas Onkoloģijas centrā.

LETA/Foto: Agnese Gulbe/LETA