Apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa "Ziemassvētki 2015" uzvarētāji
Konkursa uzvarētāji saņēma Rīgas domes Atzinības rakstus un naudas balvas. Savukārt visi pārējie otrajā kārtā iekļuvušiem konkursa dalībnieki saņēma Rīgas domes Pateicības rakstus un piemiņas veltes.
Runā Rīga
2016. gada 19. februāris, 14:59

Apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa "Ziemassvētki 2015" uzvarētāji

Jauns.lv

Ceturtdien, 18. februārī, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” tika apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa „Ziemassvētki 2015” uzvarētāji. Konkursa dalībniekus sveica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs, Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektors Sergejs Hristoļubovs un Pārdaugavas izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Aleksandrs Parņenkovs.

Rīgas domes Atzinības raksti un piemiņas veltes tika pasniegtas trim lielajām kompānijām. SIA „Stockmann” universālveikalam „Stockmann” (13. janvāra ielā 8) par pasakaino Ziemassvētku noskaņu un mazajiem rīdziniekiem radīto prieku, SIA „Voldemārs” VALDO biroju centram (Bauskas ielā 58) par veiksmīgo pašu radīto Ziemassvētku noskaņu sev un tuvākajai apkaimei un akciju sabiedrības „Lido” Lido atpūtas centram (Krasta ielā 76) par ikgadēju, novatorisku, profesionālu un māksliniecisku Ziemassvētku noformējumu, veiksmīgi sabalansējot uzņēmuma komerciālo un radošo darbību.

Temata „Ziemassvētki” kategorijā „Skatlogu noformējums” pirmo vietu ieguva SIA „Hartvik F” veikals/kafejnīca „Hartvik F” (Brīvības gatvē 216), otro vietu SIA „Gustavbeķereja” beķereja (Kr.Barona ielā 32) un 3. vietu SIA „M4 Group” par konditorejām „Pietura” (A.Čaka ielā 54 un Kr. Valdemāra ielā 67) veidoto noformējumu.

Kategorijā „Ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējums” pirmo vietu ieguva Santa Zāmuele, kura veidojusi noformējumu privātmāja Visbijas prospektā 32. Žūrijas komisija otro vietu šajā kategorijā nepiešķīra, bet nolēma piešķirt divas trešās vietas Dzirnavu ielā 31 kaimiņos esošiem restorāniem: SIA „GS7” restorānam „Rossini” un SIA „SL Kitchen” restorānam „Riviera”.

Tematam „Citāda egle” bija pieteikts mazāk objektu, tāpēc bija mazāk godalgu. Kategorijā „Skatlogu noformējums” pirmo vietu ieguva SIA „Batiskaf” veikals „Batiskaf” (Kalnciema ielā 106 a) un trešo vietu SIA „Duole” bārs „Runcis” (Jāņa sētā 1). Kategorijā „Ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējums” otro vietu ieguva Oskars Jumiķis par privātmājas Zolitūdes ielā 49 noformējumu.

Konkursa uzvarētāji saņēma Rīgas domes Atzinības rakstus un naudas balvas. Savukārt visi pārējie otrajā kārtā iekļuvušiem konkursa dalībnieki saņēma Rīgas domes Pateicības rakstus un piemiņas veltes.

Konkurss „Ziemassvētki 2015” tika rīkots, lai atbalstītu radošas un oriģinālas izpausmes pilsētvidē un veicinātu Ziemassvētku laikam atbilstoša noformējuma radīšanu Rīgā, ieinteresētu un motivētu ēku un citu objektu īpašniekus, valdītājus un apsaimniekotājus radīt svētku noskaņu pilsētā. Vienlaicīgi konkursu organizēja arī, lai turpinātu atbalstīt leģendu – Rīga kā pirmās izrotātās Ziemassvētku egles galvaspilsēta. Konkursa darbus varēja pieteikt divos tematos. Viens no tiem bija „Ziemassvētki”, kura ietvaros tika vērtēts tradicionālo gadskārtu svētku noformējums, bet otrs - „Citāda egle”, kurā uzmanība tika pievērsta oriģināliem, radošiem, jauniem un neparastiem vizuālajiem risinājumiem, kas papildināja vides objektu festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”.

Konkurss notika divās kārtas. Vispirms pieteiktos objektus katrā rajonā izvērtēja izpilddirekciju apakškomisijas. Pēc tam labākie darbi tika izvirzīti vērtēšanai Rīgas domes konkursa vērtēšanas komisijā.

 

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto