foto: LETA
Aldis Gobzems apsver variantu KPV LV apvienoties ar JKP
Gobzems: "KPV LV" varētu piedāvāt apvienoties JKP un vēlāk arī citām partijām.
Politika
2018. gada 23. oktobris, 17:39

Aldis Gobzems apsver variantu KPV LV apvienoties ar JKP

Jauns.lv

KPV LV" varētu apsvērt iespēju piedāvāt Jaunajai konservatīvai partijai (JKP) un vēlāk arī citiem politiskajiem spēkiem apvienoties, sacīja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis norādīja, ka "KPV LV" par šo ieceri nav lēmusi, bet viņš rosinās to pārrunāt. Viņš norādīja, ka "KPV LV" varētu piedāvāt citām partijām, tajā skaitā JKP, apspriest jautājumu par politisko spēku apvienošanu.

Gobzems akcentēja, ka "KPV LV" varētu saliedēt sabiedrību, un tas nozīmētu arī konsolidēt politiskos spēkus. Šo procesu varētu sākt ar JKP, bet turpināt ar citiem politiskajiem spēkiem. "Tas varētu būt virziens, ko "KPV LV" varētu piedāvāt," teica Gobzems.

Politiķis gan vairākkārt uzsvēra, ka pagaidām šis jautājums nav pārrunāts "KPV LV", bet viņš šādu diskusiju plāno ierosināt.

Taujāts par iespējamo tikšanos ar JKP un darbu valdības veidošanas grupās, Gobzems pauda, ka "KPV LV" strādā pie topošās valdības darba plāna.

Kā ziņots, JKP neplāno strādāt valdības veidošanas tematiskajās grupās, ja tajās darbosies arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji, sacīja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

JKP mudina tikties 13.Saeimā ievēlētos deputātus, lai apmainītos ar domām par jaunās valdības veidošanas procesu. "Vēlamies mainīt līdzšinējo Latvijas politisko kultūru un aicināt uz atklātu un tiešu diskusiju visus Saeimā ievēlētos deputātus no piecām Saeimā ievēlētajām partijām, kuras mēs redzam nākamās koalīcijas kodolā," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda Bordāns.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanā uzņēmušies trīs politiskie spēki - "KPV LV", JKP un "Attīstībai/Par!".